Despre locomotive și alți demoni antisociali – în așteptarea unui CONTROL ADEVĂRAT la DEPOUL CFR

  de - | 2 decembrie 2014, 3:10 PM | Contributors | Culise | Recomandările editorilor

  6

  Totul a început în 2010 în Depoul CFR – dar planurile erau făcute dinainte…

  În anul de grație pentru unii, dar de dizgratie pentru județul nostru, când în fruntea unui minister de forță era numit un arădean care urma a deveni celebru – și probabil așa și va rămâne în istorie: prin agramatismele reproduse în spațiul public -, in această perioadă, în laboratoarele CFR-ului arădean se punea pe picioare afacerea pe care o cunoașteți din relatările anterioare ale Special Arad sub denumirea generică de „afacerea motoarelor de locomotivă.” Această activitate laborioasă, dedicată exclusiv umplerii buzunarului cetățeanului ajuns în poziții de decizie, ca și alte sute de asemenea ilegalități, sunt produsul unui sistem care în acești termeni gândește, în acest mod a ‘produs’banii pentru campaniile electorale. Așa au înțeles, deci, și propria lor evoluție socială… cu toții: de la turnător la ministru și de la fochist la președinte.

  În cele ce urmează voi încerca să reproduc cât mai fidel o conversație avută cu un angajat al depoului CFR Arad,

  un angajat care nu vrea să fie nici „sursă”, nici lider de opinie, nici să se constituie în reclamagiul colectivului: este un simplu om scârbit de sistem – unul dintre milioanele care au încercat să trăiască în România constatând, cotidian, lunar și anual, că ai nevoie de abilități speciale pentru a putea duce o viata decentă în această țară… Sau să te lipsești de caracter… să renunti la demnitate. Omul acesta mă întreba, întrebându-se totodată pe sine, în ce țară trăim dacă unul suspectat de a fi adus prejudicii cu consecințe deosebit de grave economiei naționale și, deopotrivă, unității din care face parte, este promovat în fruntea acelei unități?! Ce fel de produs social este acesta, când, având pe conștiință modul fraudulos prin care a gestionat treburile unității pe care a condus -o, când știe că noi, angajații Depoului, știm cum și cine vine in CONTROL și,  cu o privire sfidătoare, cu o aroganță care își are rădăcinile în puterea „lucrului bine făcut”, probabil, vine acum și caută „sursele” care au dezvăluit și vor mai dezvălui și alte „lucruri bine făcute…” [cum ar fi achiziționarea unui șubler cu 1200lei… bani mărunți, veți zice… dar practică periculoasă, cel puțin prin permanența ei] și a încerca înlăturarea lor din cadrul unității.

  Cum este posibil, când în media apar date și informații certe

  care indică documente precum oferă probe materiale individualizate și localizate, controalele care vin și pleacă să nu se verifice, măcar simbolic, aceste aspecte?! Explicația este pe cât de simplă, pe atât de halucinantă: controlorii știau de aceste aspecte dinainte de a fi făcute publice! Și mai știu și că, odată deschisă Cutia Pandorei, lucrurile vor scăpa de sub control; că se va ajunge la oameni care au ocupat funcții de prim rang și care speră sa le mai ocupe în continuare. Mai știu că șefi din „servicii” s-au mânjit împreună cu ei, iar acum le dau asigurări că nu se va întâmpla nimic, nimic penal (apropo, nu fiti chiar asa de siguri!)

  Pentru cunoscători:  unele dosare, chiar și clasate, au termen de păstrare 30 de ani

  Așa, ca o întrebare retorică, dar venită din interior: cum puteți, d-le Călin Darău, să vă uitați în ochii  mazotistilor și să le confiscați  ‘marfa’  fără a va aminti de destinații cu nume exotice care cu greu pot fi găsite pe hărți, fără a vă aminti de microbuzul care făcea naveta spre o stradă din Gradiște, în fiecare Vineri?… dar, mă rog, fiecare cu memoria și conștiința proprie.
  Sunt, trebuie să recunoaștem, și în cadrul CFR-ului biografii care inspiră, cum ar fi cele ale unor foști ofițeri ‘ascunși’ în a doua armată a țării după ce pe la Timișoara au fost personaje ale unor scenarii de coșmar și care mai le produc încă coșmare. „Dar noi, colegii dumneavoastră, apreciem faptul ca v-ați hotărât să instaurați ordinea și disciplina în unitate și, ca să venim în sprijinul dvs., vă anunțăm ca urmează o verificare atentă și, de data asta, nepărtinitoare a licitațiilor și achizițiilor derulate pe o perioadă de câțiva ani dintre cei din urmă” – speră oamenii.

  P.S.: Pentru marea majoritate a cititorilor, dăm asigurarea că toate informațiile inserate în acest text au o legătură între ele – iar cât despre cunoscătorii implicați, nu avem nici un dubiu că deja cauta cunoștințe mai vechi sau mai noi prin agenda telefonului sau prin sertare.

  (C.V.V.)

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. DCO-ori e bolnav,ori nu mai judeca.Un om intreg la minte,cel putin o perioada de timp,ar sta in umbra,pana ar mai uita lumea de el.
   -Sa-ti arati coltii, fata de cei care ti-au dat sa mananci din palma,e jalnic si jenant.In felul acesta iti poti dovedi”MICIMEA”.
   -In cel mai scurt timp vor aparea dezvaluiri senzationale despre EL-cat a pretins,ce a primit,cat i-au dat”MAZOTISTII”,cat a dobandit din diferite contracte si alte marsavii.
   ASTA ASA,CA SA NU NE CREADA PROSTI.

   +2 voturi
   +1
   -1
  2. Groparule,[DCO]te-am avertizat prin “COMMENT”ca urmeaza verificari amanuntite si daca cite-ai cu atentie ultimul paragraf ingrosat din articol,iti dade-ai seama ca urmeaza ceva.
   -Vrei sa sti ce urmeaza?
   -Verificarea tuturor tranzactilor incheiate in DEPOUL ARAD,prin magazinul[“ROSU-cel de pe PETRU RARES colt cu EGALITATII”]unde s-au umflat facturi si alte inginerii financiare,pe vremea cand TU aprobai totul in DEPOUL ARAD[si cu”NEAGRA”ce-i drept].
   -Redeschiderea dosarelor de fier vechi etc,etc…

   0 voturi
   +1
   -1
  3. Va aduceti aminte sloganul:
   Reduceti cheltuielile cu 45%!Sa poata fura Gavris si Groparul nestincheriti.
   Abia acum intelegem indeaproape mecanismul de lucru;de aceea,cel de al doilea,lasa sa se inteleaga ca el va fi vesnic si de neclintit.
   Poate iese Gavris {dupa 30 de zile}si-l va face sef Divizie,ca nu-i multumit acum si vrea mai sus.
   Nu-i plange-ti de mila,daca mai sunte-ti dintre aceeia.
   Ve-ti avea ocazia sa cunoasteti”putregaiul”care sta ascuns sub masca unui alb imaculat.
   Daca doriti truse de scule moderne gasiti la Dep.ARAD cu 3800RON in loc de 200RON.
   Sublere cu 1200RON in loc 15RON,manusi cauciuc 70RON in loc de 10RON,termopane cat pentru 10 depouri,pe care le puteti vedea pe la ei pe acasa etc.etc.etc.etc.
   Asta in conditiile in care Groparul pentru a-si salva imaginea spargea dulapuri pe la vestiar si daca gasea o sticla de doi litri goala dar cu miros de mazot,ameninta pe toata lumea si striga in gura mare:Va dau pe toti afara.Ce oribil.
   Poate ne aude cineva din conducerea CFR-calatori Bucuresti.

   +1 voturi
   +1
   -1
  4. A-ti uitat sa mai treceti:
   -calculatoare de pe vremea cand se chema Pentium 1-4
   -instalatii sanitare
   -gresie,faianta,granit
   -instalatii electrice,instalatii climatizare
   -centrale apartament
   -mobilier bucatarie cu dotari specifice[cuptor microunde,aparat cafea,robot bucatarie etc.etc.]
   -material renovat apartamentul[bidoane cu vopsea scumpa]
   -laptopuri,tablete,telefoane scumpe,dupa cum a evoluat tehnologia.
   -combine frigorifice
   -anvelope auto
   -tot ce au vrut muschii lor.
   O sa vedeti ca l-au copiat foarte bine pe MIHAI NICOLAICIUC.bafta multa.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.