duminicã, 24 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Deputatul USR, Adrian Wiener: „Marele succes al PNL este aducerea PSD la guvernare” (P)

  de - | 14 iunie 2023, 3:44 PM | Comunicate contra cost

  0

  Președintele Iohannis l-a numit pe Marcel Ciolacu premier; a dat o a patra șansă PSD, cu al patrulea premier desemnat în mandatele sale. La capitolul acesta, Iohannis a doborât recordul lui Iliescu.

  Asta după ce a câștigat două mandate cu campanii explicite anti-PSD. După ce și-a asumat proiectul modernizării României, după ce s-a legitimat ca un garant al reformelor și al ieșirii din noroiul corupției.

  A justificat aducerea PSD la guvernare prin nevoia de “stabilitate”. O majoritate de 70% care ar fi putut să facă orice reformă, inclusiv Reforma Constituțională, dar nu a făcut decât să se baricadeze în suficiență, nepăsare și mediocritate. O uriașă trădare – o fraudă politică de proporții.

  Lasă în urmă un PNL mutilat, prăfuit, agățat declarativ de Brătieni și modernitate, dar captiv în orbita PSD; dependent de propagandă pentru a justifica impostura unor Bode sau Ciucă; aservind instituții pentru a albi plagiatori; cumpărând masiv propagandă pentru a mistifica o realitate evidentă. Lipsit de autonomie politică, într-o permanentă defensivă, un partid construit în jurul clientelismului, absolut identic ca reflexe și cinism cu PSD.

  Guvernul Ciucă, la rândul lui, lasă în urmă un dezastru fiscal-bugetar, o datorie publică de peste 50% din PIB, crescută doar în primele 4 luni ale acestui an cu peste 9 miliarde de euro. Un deficit bugetar uriaș, susținut din împrumuturi la dobânzi enorme, cele mai mari din regiune. O inflație care a sărăcit românii; taxe crescute, rate dublate, o economie frânată, în contracție puternică; o grevă a profesorilor strivită cinic, prelungită inutil, negociată arogant, ultimativ – un faliment moral al „dialogului social”.

  În urma lor rămâne o risipă instituționalizată; un PNRR compromis, cu reforme și jaloane blocate, neasumate, cu tranșele de plată în aer; o guvernare eșuată, un selfie cu o democrație abuzată, împinsă pe scări.

  Marele succes al lui Iohannis și al PNL este aducerea PSD la guvernare și acreditarea lui Marcel Ciolacu – definiția de dicționar a oportunismului și demagogiei. Au adus la guvernare același PSD – structura politică funciarmente duplicitară, care ține România de 30 de ani în subdezvoltare și sărăcie.

  Rotativa este o mascaradă; este asumarea explicită a cartelizării politice a României.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.