joi, 30 noiembrie, 2023

Special Arad Logo

  Demonstrație la Budapesta pentru presă liberă. Portalul cu cea mai mare audiență din Ungaria, Index, cu un picior în groapa puterii

  de E. Nola | 24 iulie 2020, 7:50 PM | Internaţional

  0

  Index, cel mai vechi și popular portal de știri al Ungariei, printre puținele nume ale presei maghiare care au rămas independente, de peste două săptămâni și-a anunțat cititorii că este în pericol de a-și pierde independența prin preluarea unor portofolii ale consiliului de administrație de către persoane apropiate puterii.

  Lucrurile s-au precipitat zilele trecute, atunci când redactorul-șef a fost demis, iar redacția a făcut corp comun cu redactorul-șef. La ora actuală au demisionat și cei trei adjuncți ai redactorului-șef, peste 80 de redactori anunțând că vor demisiona dacă acesta nu va fi repus în funcție.

  Situația a escaladat astăzi când un grup de oameni, îndeosebi susținători ai opoziției regimului Orban, s-au strâns într-o piață de lângă redacție, anunțând că vor merge să demonstreze în fața oficiului primului ministru din site-ul istoric al al Budapestei.

  Demonstrația este în plină desfășurare.

   

  Foto: Index.hu

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.