duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Delia, o minune de fetiță de 13 ani, din Zăbrani, are nevoie de ajutor. Nu vrea decât să aibă unde să-și facă temele, între drumurile la Spital

  de Special Arad | 17 decembrie 2019, 2:14 PM | Povești despre oameni | Recomandările editorilor

  0

  „Imi permit sa scriu , aici, acum… Sa scriu despre un suflet colorat, un suflet nobil, generos si tare talentat dar impovarat de boala, de neajunsuri, de neputinta. Delia, o minune de fetiță de 13 ani, poartă o povară nespusă și ascunsă bine dincolo de duritatea afișată, care de pe patul de spital își face lecțiile, discută temele și nu se lasă o secundă înfrântă de boală. O boală cruntă… talasemie majoră. Lunar face naveta la Timișoara pentru transfuzii.

  Da, despre Delia e vorba, un copil model din Zăbrani, copilul care, în ciuda bolii, are mereu o vorba de încurajare pentru cei din jurul ei. O generozitate aparte…

  Un suflet care și-ar dori să fie stâlpul casei pentru frățiorii și mama ei, un suflet care își dorește o baie, apa caldă, caldură și o copilărie altfel. Așadar, își dorește o căsuță mică în care să-și poată invita colegii atunci când se reîntoarce de la spital. Unde să-și facă temele, unde să se odihnească” a postat doamna Ioana Blidar pe o rețea de socializare..

  „Va rog ajutați-ne să-i colorăm puțin copilaria… Fiți voi „diafanele culori” a copilăriei ei.. Fiți voi personajele care îi redau încrederea în „OAMENII MARII” dintre care, până acum, mulți au fost reci, rasiști, neînțelegători” – ne-a transmis doamna Ioana Cosma Bildar, rugându-ne să facem cunoscut acest caz și, cei care nu rămân impasibili, chiar să participe la spectacolul caritabil organizat pentru Delia la Școala Gimnazială „Adam Muller Guttenbrunn” Zăbrani, joi, 19 decembrie, ora 17.

  La rândul său, directoarea Școlii Gimnaziale „Adam Muller Guttenbrunn” din Zăbrani, Ramona Ioana Ardelean, a postat pe o rețea de socializare următorul mesaj: „Atunci când mlădițele găsesc calea spre soare ele cresc armonios. La fel cresc și minunații noștri copii. Sub îndrumarea unor minunati sculptori de destine, mă bucur să fiu alături de doamnele profesoare Elena Pocol și Lucia Gresko, elevii scolii A.M.Guttenbrunn din localitatea Zăbrani vor susține un frumos spectacol la căminul cultural. Invitat de onoare este corul Cantarad . Va așteptăm în număr cât mai mare. Prezenta voastră e un gram de încredere în sufletele acestor minunați copii”.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.