miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Declarația ministrului rus Serghei Lavrov a provocat râsete în India: „Războiul pe care încercăm să-l oprim a fost lansat împotriva noastră prin intermediul Ucrainei”

  de - | 4 martie 2023, 11:38 PM | Internaţional

  0

  O sală întreagă a râs de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, când a spus că Ucraina a atacat Rusia. Oficialul rus era la o conferință în India, după summitul G20, și răspundea la întrebări de la public. Când a spus această replică de propagandă, sute de oameni au început să râdă, scrie digi24.ro.

  Întrebat în ce mod a afectat conflictul strategia energetică a Rusiei, Lavrov a răspuns: „Ştiţi că războiul pe care încercăm să-l oprim a fost lansat împotriva noastră prin intermediul poporului ucrainean” – declaraţie care a fost întâmpinată de participanţi cu hohote de râs, informează stiri.tvr.ro.

  După o scurtă pauză, şeful diplomaţiei ruse a continuat: „Desigur, conflictul a influenţat politica Rusiei, inclusiv politica energetică”. „Modul direct de a descrie ceea ce s-a schimbat este următorul: Nu ne vom mai baza pe niciun partener din Occident”, a adăugat el.

  În schimb, Rusia caută parteneri energetici de încredere precum India şi China, a mai spus Lavrov.

  Deşi nu este pentru prima dată când Kremlinul dă vina pe Occident pentru invazia asupra Ucrainei, pe care tocmai Rusia a declanşat-o, la ordinele preşedintelui Vladimir Putin, acum un an, este remarcabil faptul că Lavrov a folosit cuvântul „război”.

  Moscova continuă să-şi numească invazia drept „operaţiune militară specială” şi, în Rusia, cei care vorbesc despre război atunci când se referă la ofensiva rusă din Ucraina riscă diverse pedepse.

  Sursa: stiri.tvr.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.