Debandada numită RETIM continuă. Acum, la Vladimirescu. Slalom printre gunoaie… „elegant, cât de cât”

  de [email protected] | 2 noiembrie 2018, 4:30 PM | Știri Arad | Topic special | Vladimirescu

  14

  Când spunem „gunoi menajer”… înjurăm RETIM! Cam așa stă treaba în municipiu. La Arad, în primele trei săptămâni – de când operatorul de salubritate a intrat în „funcțiune” (aprilie-mai 2018) – ne-am umplut de munți de gunoaie, iar situația s-a mai repetat de curând pe anumite străzi. Credeți că în județ e diferit? Pe strada Vasile Roaită din Vladimirescu (și e doar un singur exemplu), cu siguranță nu!

  Imaginile atașate ne-au fost trimise pe adresa redacției de către o localnică și au fost făcute ieri seara (1 Noiembrie). Potrivit acesteia, mașina RETIM trebuia să vină marți ca să ridice gunoiul menajer, însă pubelele stau degeaba pe marginea drumului deja de patru zile. Unii au pus afară, separat, și deșeurile reciclabile, doar că cei de la RETIM nu s-au atins de acestea de TREI săptămâni!

  Explicația reprezentantului RETIM Arad?

  Programul de colectare pentru Vasile Roaită din comuna Vladimirescu s-a schimbat între timp, așa că gunoiului a fost ridicat pe această stradă ieri dimineață. Semi-degeaba, însă… deoarece nu s-au golit toate pubelele!

  E o anumită selecție, ba chiar și un anumit criteriu, după cum ne-a explicat directorul RETIM Arad, Liviu Bora, contactat de Special Arad. Potrivit acestuia, angajații RETIM au sarcina să ridice un singur recipient de la fiecare casă și asta pentru că în jur de 4-5000 persoane au buletine de Arad, dar locuiesc la Vladimirescu, facturile de salubrizare nefiind astfel plătite decât într-o singură parte sau niciuna. „Media persoanelor / contract de la rural este de 2,1 și în municipiu 1,7”, spune directorul RETIM Arad.

  Tot el ne-a mai precizat că Primăria comunei Vladimirescu a fost informată în legătură cu modificările recente în program, pe 24 octombrie, dar nu știe dacă au fost informați și locuitorii.

  Se pune, în schimb, întrebarea: toți cei de pe strada Vasile Roaită au buletine de Arad? Sau, mai degrabă, pe baza asumpției că jumătate din populația comunei se află în această situație (conform statisticilor), cu o generalizare generoasă, cei din Vladimirescu nu au dreptul decât la un singur recipient pe săptămână?

  Colectarea selectivă la Vladimirescu este în ziua de luni, la fiecare a doua săptămână, spune Liviu Bora, cu precizarea că programul s-a modificat recent și că în această săptămână cei de la RETIM au omis colectarea, pentru că „nu au ieșit niște calcule”.

  Colectarea efectuată pe strada Vasile Roaită din Vladimirescu ieri, adică joi (1 Noiembrie), conform urmăririi prin GPS a mașinii RETIM:

  Iată programul de colectare a deșeurilor reziduale pe zile și pe străzi, în Vladimirescu și în localitățile din jur:

  Iată și programul de colectare a deșeurilor reciclabile în lunile noiembrie și decembrie 2018, la Vladimirescu, Horia, Mândruloc și Cicir:

  Cele 24 de localități din Zona 1, pe lângă municipiul Arad, în care firma RETIM este responsabilă de salubrizare, sunt orașele Curtici, Nădlac, Pecica, Pâncota, Sântana și comunele Covăsânț, Dorobanți, Fântânele, Felnac, Frumușeni, Iratoșu, Livada, Peregu Mare, Macea, Secusigiu, Semlac, Șagu, Șeitin, Șiria, Șofronea, Vinga, Vladimirescu, Zădăreni și Zimandu Nou.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cind se va termina aceasta debandada cu Retimul.?? Nimeni nu ia măsuri, nu se implică, nu se dă un răspuns corect la ce pot aștepta acești oameni care au făcut contract pentru gunoiul menajer, stradal, și cel reciclabil. Dacă administrstia județeană, municipală, comunală, nu sunt capabil să ia măsuri, se implice, atunci organele statului abilitate de interveni în asemenea cazuri de ce nu fac datoria. ?? Dacă acest Retim își permite să bată joc de atâta locuitorilor municipiului, localităților arondate, de ce nu ar permite și locuitorii să bată joc de ei, adunând mormane de gunoi în față sediul firmei din Arad.!!! Firma de salubritate bate joc pe bani celor care au făcut contract cu ei. !!!!

   +5 voturi
   +1
   -1
  2. Întrebare pentru Special Arad…CUM PUTEM NOI CA CETAȚENI SA RENUNȚĂM LA SERVICIILE UNOR NESERIOȘI? PE BUNE ACUM…LA SÂNPAUL ACEEAȘI SITUAȚIE…NICI ACUM NU AU COLECTAT MATERIALUL RECICLABIL…NU AVEM UN ORAR COMUNICAT…VIN CAND VREA MUȘCHII LOR…E BATAIE DE JOC… UNDE E TOLEA ALA ACUM NU MAI ARE GURA MARE?

   PE BUNE NU PUTEM STRANGE SEMNĂTURI SA RECLAMĂM ACESTI NESIMȚIȚI UNDEVA SI SĂ RENUNȚĂM LA EI? SAU CUI II PUTEM RECLAMA? E CHIAR TARA NIMĂNUI? NU CRED CA EXISTĂ IN ARAD SAU PRIN JUDET OM CARE SA FIE MULȚUMIT…

   +7 voturi
   +1
   -1
  3. Instituții unde se poate reclama Retim: ADI deșeuri Arad, Garda Națională de Mediu și Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Arad, A.N.R.S.C România, Ministerul Mediului- cabinetul ministrului, ANPC, Agenția județeană de Protecția Mediului în Atenția Danei Dănoiu și celor ce le a dat autorizația de Mediu considerând că nu au probleme, Cabinetele Parlamentarilor De Arad, primarilor semnatari ai contractului care au considerat că nu trebuie reziliat contractul, ADR- vest si P.O.S mediu pt zona 5, OLAF și DLAF, Parchetului, Poliției Economice, DICOT, D.S.P. Arad, Ministerului Sănătății, Comisiei Europene în calitate de finanțatori al proiectului, Comisarului European Corina Crețu. REVIN CU EMAIĹURI!

   +2 voturi
   +1
   -1
  4. Într-o dimineață, în Covasint, în jurul orei 7,cei de la RETIM se distrau pe seama cetățenilor care fugeau cu tomberonul după mașina care ridica gunoiul iar șoferul mașinii striga la cei doi lucrători care golea tomberoanele în mașină “haideți mai repede să-i trezim pe toți”, niște nesimțiți cei de la RETIM.

   +6 voturi
   +1
   -1
  5. Reclamatiile la diferite institutii sau “organe” sunt egale cu zero (cum spunea cineva aici, li se rupe de amenzi). Ce putem face? Sa citim atent Contractul si sa actionam conform acestuia. mecanismul este simplu si, in acelasi timp, cinic: o institutie (de exemplu, Consiliul judetean) infiinteaza un organism (de exemplu, o Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara – ADI) fara nicio responsabilitate, dar cu dreptul de a decide! De a decide, de exemplu, continutul Contractului de prestare a serviciului de salubritate, semnat intre firma ALEASA de aceast “organism” (ADI), si noi, cetatenii. Deci, “organismul” decide, dar nu raspunde, partile contractante se pot judeca in instante pentru nerespectarea clauzelor, dar dintre aceste doua parti contractante (care ar trebui sa fie egale din punct de vedere contractual, nu intru in amanunte aici), una, in speta RETIM este mai… egala, pentru ca are drepturi mai mari decit noi, clientii lor.
   Incercati sa sesizati ADI-Deseuri, sau CJA. Vi se va spune ca ei nu au nicio treaba, ca exista un contract individual intre cetatean si RETIM, bla, bla…

   0 voturi
   +1
   -1
   • „Incercati sa sesizati ADI-Deseuri, sau CJA. Vi se va spune ca ei nu au nicio treaba, ca exista un contract individual intre cetatean si RETIM, bla, bla… ”

    Este exact acesta motivul pentru care de la inițierea semnării contractelor am sugerat arădenilor boicotul acestor „contracte ilegale”.
    Toată această FĂCĂTURĂ, este opera lui falcă. A vrut să scape de responsabilitate, dar și-a menținut, sigur prin interpuși, posibilitatea de a zeciuii „câștigătorul” licitației publice. Dacă primăria, conform legislației serviciilor publice este responsabilă pentru organizarea și colectarea deșeurilor menajere, atunci la ce mai era nevoie de un contract individual?
    Prostia ca și fudulia trebuie să coste. Poate așa se mai trezesc unii din letargie și nepăsare.
    Ieșim în stradă pentru agende false și manipulări ordinare, dar pentru chestiuni care ne afectează pe toți nu apare niciun #, nu blochează nimeni municipiul și nu iese niciun arădean să urle „Demisia falcă”. Mai ales că toată această tărășenie cu ADI și RETIM este o ȚAPĂ URIAȘĂ dată cetățenilor.

    0 voturi
    +1
    -1
    • Fracile meu, primaru’ “meu” e PSD…acuma spune-mi tu cum naiba l-o obligat falca sa aduca RETIMU’ ? Ma repet cum l-a bagat Falca in opera lui pe un PSDist primar din 90 cred?

     Stiu e usor sa spui e, FALCA…si incep discutiile…interminabile! Exact ca-n ’89 …toata degringolada din Romania a fost pusa pe capu’ a doi analfabeti iar ceilalti radeau cat suntem de prosti!

     Tine bine minte NU POTI DEVENI STAR, FARA CAMERAMANI, MAKEUP ARTISTI,SCENARISTI ETC. Vina noastra si a presei este ca mereu ii vedem p’astia mari…zi sa mori tu ca esti 100% convins ca pe Falca la dus bibilica la atatea de cate este acuzat! Eu cred ca este o increngatura aici daca nici ministresa mediului nu s-o bagat decat vag…

     Suntem o natie de prosti in frunte cu mine care stau cu “reciclabilele” in poarta de o saptamana pen’ca ziua de colectare era marti…acuma care marti…conteaza mai putin!
     Faca-i Dumnezo ghem…

     0 voturi
     +1
     -1
     • Ar fi foarte ușor să-ți explic. :) Dar nu o fac! … și asta nu să fac pe deșteptul. Pari mai isteț decât bmw-iștii cu seconduri. Te interesează … afli.
      Așa doar în trecăt îți amintesc, ca un pont, să recitești articolele în care SAR expune felul în care a fost „construită” ADI, … și despre caietul de sarcină de la licitație, … vei vedea că până la urmă te prinzi și tu de FĂCĂTURĂ.
      Dar vezi și Legea 51/2006 https://dezbateri.juridice.ro/wp-content/uploads/2016/11/legea-51-2006-forma-sintetica-pentru-data-2016-12-05.pdf fiindcă o pomenesc în interpelarea mea. (vezi articolul 3) Mie îmi place punctul 2. Putem discuta după … poate adormiții se trezesc la realitate. :)

      Și încă ceva … crezi că falcă „discriminează” pe cineva, chiar și pe considerente de doctrină politică, când este să-și tragă dreptul?

      0 voturi
      +1
      -1
      • @peterpan:

       “În organizarea, funcţionarea şi dezvoltarea serviciilor de utilităţi publice interesul general al comunităţilor locale este prioritar. ” :))))) …da,da,da :)))Atat ca eu am inca gunoiu-n poarta de o saptamana…poate ca Sanpaul n-o fi atat de important ca Valdimirescu sa apara-n presa…fiind doar un sat! Cui ii pasa de sate-n Romania dodoloata?

       Off topic: Vrei sa-ti spun ceva grotesc fara legatura cu articolul da’ care dovedeste ceea ce ti-am spus mai sus? Iaca articolul asta din SPA

       https://specialarad.ro/accident-mortal-la-intrare-in-sanpaul-din-judet-un-sofer-de-90-de-ani-a-lovit-un-biciclist/

       Nimic ciudat, se mai intampla…da’ bai frate sa nu cureti tu sangele unui om care a murit pe drumu’ public? Adica au dat cu apa…da’ pata se tot vedea…dadeai putin cu o perie cu coada si gata da’ pana la urma ce conteaza pentru cei responsabili ca rudele acelui nefericit trec zilnic p’acolo…sa nu se uite…

       0 voturi
       +1
       -1
   • nah dara d’asta-mi place internetu’ fracile meu…te “vezi” cu oricine…socializezi :)))Eu sunt din Sanpaul, comuna Sofronea iara mai marele nostru tina-l Dumnezo in paza este BABAU IOAN nascut si crescut de PSD!
    Diferente intre el si al vostru ca bradu’ din Vladimirescu? Eu nu le gasesc!

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.