„Aradul curat, nu plin de gunoaie! Retim să plece!” – semnează petiția dacă îți pasă! – o campanie Special Arad

  de Special Arad | 11 mai 2018, 11:37 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  8

  Mii de arădeni postează zilnic fotografii cu gunoaiele neridicate

  Ne aflăm aproape de finalul celei de-a treia săptămâni de când compania RETIM este responsabilă de salubrizarea localităților din Zona 1 a județului Arad. Vorbim despre 25 de localități, printre care se numără și municipiul Arad. În cele aproape trei săptămâni, compania RETIM a reușit să scoată din minți zeci de mii de arădeni, prin modul defectuos prin care și-a făcut treaba… sau mai bine zis prin modul în care nu și-a făcut treaba. În tot acest timp, presa locală și presa națională a scris despre munții de gunoaie nestrânse de către RETIM, despre mirosul – de fapt putoarea – din jurul blocurilor și caselor, iar Special Arad a documentat și publicat și unele nereguli din contractul de delegare.

  Scandalul făcut în jurul salubrizării din Arad și a celor de la RETIM a escaladat, compania fiind amendată de mai multe ori de Garda de Mediu, Direcția pentru Sănătate Publică sau Primăria Municipiului Arad (prin Poliția Locală), cuantumul amenzilor depășind 360.000 de lei. Ba mai mult, însuși ministrul Mediului a venit la Arad pentru a se convinge de „grozăvie”, a dat câteva ultimatumuri companiei RETIM, iar ulterior și-a trimis Corpul de Control pentru cercetări amănunțite.

  Joi, însă, viceprimarul Călin Bibarț a anunțat că se analizează posibilitatea ca Municipiul Arad să iasă din asocierea ADI Deșeuri Arad, lucru care înseamnă automat și ruperea contractului cu RETIM. La câteva ore după Bibarț, Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad și președinte al ADI Deșeuri Arad, a ieșit și el să anunțe că luni ar putea fi reziliat contractul cu RETIM. Păi nu? Era culmea să rateze și el ocazia de a puncta din punct de vedere politic, dacă a văzut că Bibarț tot punctează în „cursa” lor pentru moștenirea tronului de faraon de la Palatul Administrativ, asta deși Bîlcea tace mâlc de vreo trei săptămâni încoace.

  În fine, noi nu „înghițim” pastila asta aruncată „pe piață” de cei doi și nu credem că autoritățile au curajul (sau poate interesul) de a rezilia contractul cu RETIM, deși mulți primari de comune și orașe sunt vădit nemulțumiți de serviciile oferite de compania de salubrizare.

  În acest sens, Special Arad oferă posibilitatea cititorilor de a-și exprima votul cu privire la modul în care societatea RETIM își îndeplinește obligațiile asumate prin contract față de zecile de mii de arădeni. Așadar, VOTEAZĂ dacă ești de acord cu REZILIEREA acestui contract!

  Precizăm că listele cu SEMNĂTURI vor fi depuse de către redacția Special Arad la sediul ADI Deșeuri și Consiliului Județean Arad pentru ca reprezentanții acestor instituții să ia o decizie, în ședința de luni, în cunoștință de cauză.

  Aradul curat, nu plin de gunoaie! Retim să plece!

  Mulțumim că susțineți inițiativa noastră!

  Special Arad oferă posibilitatea arădenilor de a-și exprima votul cu privire la modul în care societatea RETIM își îndeplinește obligațiile asumate prin contract față de zecile de mii de arădeni. Așadar, VOTEAZĂ dacă ești de acord cu REZILIEREA acestui contract!

  Semnează petiția!

   

  Aradul curat, nu plin de gunoaie! Retim să plece!

  **your signature**

  1,032 signatures

  Transmiteți prietenilor dumneavoastră:

     


  Cele mai noi semnături
  1,032 Tocaci A. Mai 25, 2018
  1,031 Paiusan C. Mai 17, 2018
  1,030 Bianca C. Mai 17, 2018
  1,029 Marian P. Mai 17, 2018
  1,028 Xlescu Y. Mai 16, 2018

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Buna ziua!!!!
   Cand se va termina cu minciunile si promisiunile………………………… pe orice strada ai trece simti mirosul insuportabil de la gunoiaiele neridicate. Cine va plati pentru asta??? sigur vom primi niste facturi enorme de la Retim …………………….chiar nimeni nu vede, nimeni nu simte mirosul. Garda de Mediu ce face ……….sau azi e sambata si au liber. Directia Sanitar Veterinara ce parere are, tot Aradul este un focar de infectie.

   +10 voturi
   +1
   -1
  2. Cand ati trecut pe strada Ghiba Birta din Arad, sa vedeti gunoiaiele neridicate si sa simtit misorul insuportabil…………….si a aparut o noua inovatie de la RETIM, in zona Intim langa Banca TRANSILVANIA ERAU 3 ( TREI ) CONTAINERE , acum este doar 1( unu) , 2 s au evaporat……………………DVS CE PARERE ARE DE INVAZIA ROZATOARELOR SI A CAPUSELOR??????? GARDA DE MEDIU are liber azi, sambata 12 mai 2018?
   Oare chiar nimeni de la PRIMARIE SI PREFECTURA NU VEDE, NU SIMTE MIROSUL, PUBELELEE PLINE DE GUNOI????
   Ca[usele si rozatoarele se inmultesc iar cei pe care noi ii platim, inafara de a-si atribui salarii sesimtite -NU FAC NIMIC

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.