miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  De Ziua Internațională a Copilului, 60 copii de la Centrele Generații sunt așteptați la Domeniul Regal Săvârșin

  de Special Arad | 1 iunie 2023, 9:32 AM | Săvârşin | Știri Arad

  0

  De Ziua Internațională a Copilului, Fundația Regală Margareta a României invită mai mulți copii sprijiniți prin proiectele sociale ale fundației atât la Palatul Elisabeta din București, cât și la Domeniul Regal Săvârșin.

  La București, 200 copii se vor întâlni cu Alteța Sa Regală Principesa Sofia și vor face un tur ghidat la Palatul Elisabeta, apoi vor participa la ateliere creative și culturale la Muzeul Național al Satului și Muzeul Național al Literaturii Române, iar la Domeniul Regal de la Săvârșin 60 de copii, de la Centrele Generații din Arad și Blaj vor avea parte și acolo de un tur ghidat și de diferite activități.

  În prezent, Fundația Regală desfășoară programe ce au ca scop prevenirea abandonului școlar în rândul copiilor defavorizați, prin proiectele naționale Centrele Generații și Fondul Special pentru Copii, precum și Ajutor pentru Refugiați, proiect prin care sunt susținuți copii sosiți din Ucraina și familiile lor.

  ***

  Despre Fundația Regală Margareta a României

  De-a lungul celor 33 de ani de existență, Fundația Regală Margareta a României a derulat programe menite să asigure copiilor drepturile fundamentale – la o viață alături de familia biologică, la îngrijire medicală sau la educație și dezvoltare. Fundația a înființat dispensare pediatrice în comunități defavorizate, programe de asistență și terapie psiho-socială pentru copii afectați de boli grave, programe de educație pentru sănătate și nutriție, centre pentru copii și adolescenți în dificultate, programe de educație parentală și integrare socială pentru familii.

  Despre Centrele Generații

  Centrele Generații vin în întâmpinarea nevoilor copiilor, tinerilor, dar și ale vârstnicilor care sunt aduși împreună pentru a crea cadrul în care toți socializează, învață lucruri noi, se ajută reciproc și primesc sprijin din partea Fundației Regale Margareta a României. Ceea ce deosebește Centrele Generații de alte centre de zi este abordarea intergenerațională a activitățile ce se desfășoară la centru și care au ca scop stimularea solidarității și interacțiunii între generații, schimbul de valori și cunoștințe între copii, tineri și vârstnici. Energia tinerilor și experiența vârstnicilor fac echipa bună, rezultând o comunitate mai puternică, ai cărei membri se respectă și se ajută reciproc, o comunitate în care nu există discriminare pe bază de vârstă, etnie sau proveniență socială.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.