vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  De Ziua Europeană a Patrimoniului, vom „regăsi” elementele renascentiste în Catedrala Romano-Catolică

  de Tomck@t | 17 septembrie 2014, 1:08 PM | Cultură | Știri Arad

  0

  Sâmbătă, 20 septembrie 2014, unul din edificiile emblematice ale Aradului, Biserica Ordinului Minoriţilor „Sfântul Anton de Padova” (sau Catedrala Romano-Catolică, aşa cum o numesc cei mai mulţi dintre arădeni), îşi deschide porţile monumentale la ora 11:00 pentru un eveniment dedicat vizitatorilor interesaţi de arhitectură şi artă.

  Evenimentul „Elementele renascentiste în arhitectura arădeană” se desfăşoară în organizarea Primăriei Municipiului Arad, în parteneriat cu Asociaţia Pro Urbe şi Parohia Romano-Catolică Arad Centru, în cadrul celei de-a IX-a ediţii a Zilei Europene a Patrimoniului.

  Ziua Europeană a Patrimoniului sunt organizate sub patronajul comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene în fiecare an în luna septembrie. În toate statele semnatare ale Convenţiei Cuturale Europene, Zilele Europene ale Patrimoniului reprezintă un prilej pentru prezentarea unor bunuri culturale inedite şi pentru programe cu caracter special de vizitare a edificiilor istorice.

  invitatie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.