De vorbă cu elevii. Polițiștii le-au povestit despre efectele alcoolului, tutunului și al substanțelor interzise

  de Special Arad | 25 November 2021, 11:56 AM | Educaţie

  0

  Polițiștii Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității și ai Biroului Siguranța Școlară au desfășurat împreună cu cadrele didactice de la Liceul Teoretic Sebiș și de la Școala Gimnazială Gabriel Brola din comuna Buteni, activități de informare a elevilor de gimnaziu și liceu asupra pericolelor pe care le pot întâlni în această perioadă.

  Împreună cu cadrele didactice polițiștii au prezentat elevilor proiecții video despre efectele pe termen mediu și lung al consumului de alcool, tutun, substanțe interzise asupra unui tânăr adolescent. Este cunoscut faptul că adolescenții pot fi în căutare de „senzații tari”, iar substanțele interzise pot fi o curiozitate pentru ei. Din discuțiile purtate cu elevii a rezultat faptul că unii dintre elevi dețin informații despre efectele pe termen scurt al substanțelor care pot duce la dependență.

  Scopul polițiștilor a fost acela de a-i face pe tineri să conștientizeze efectele devastatoare asupra sănătății ale consumului de alcool, tutun, substanțe interzise pe termen mediu(luni de zile) sau lung. În acest scop au fost prezentate elevilor și imagini cu persoane dependente de substanțe interzise.

  S-a subliniat faptul că majoritatea elevilor cercetați de polițiști în anii anteriori pentru fapte de violență, consum de substanțe interzise, sau furturi au înregistrat anterior comiterii faptelor penale numeroase absențe la școală .

  Concluziile de final s-au axat pe rolul familiei, al școlii și al prietenilor în viața lor, despre cât de important este să ai ca elev activități extrașcolare care să-ți descoprere calitățâțile (dansul, muzica, teatrul, alte abilități practice) sau să practici un sport.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.