marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  De nervi, un bărbat din Galați și-a incendiat copilul! Adolescentul are arsuri pe 10% din suprafața corpului

  de Special Arad | 14 ianuarie 2022, 1:28 PM | Naţional

  0

  Caz cutremurător la Galați, unde un adolescent de 16 ani a fost incendiat de propriul tată, după un scandal în familie.

  Vecinii spun că băiatul făcea deseori probleme și că ar fi consumat droguri, iar bătăile și scandalurile de acasă nu au făcut decât să înrăutățească situația. Adolescentul este acum internat în spital, cu arsuri pe zece la sută din suprafața corpului, iar tatăl său a fost arestat și riscă ani grei de închisoare.

  Scandalul ar fi pornit, așa cum se mai întâmplase în trecut, de la site-urile pe care băiatul le accesa. De multe ori, tatăl l-a bătut și chiar l-a dat afară din apartament, pe scara blocului.

  „L-a bătut. L-a bătut în așa manieră încât… La un moment dat l-a dat afară, pentru că așa a fost mult mai ok, și apoi s-a întâmplat inevitabilul, ca a venit salvarea. Mă rog, am ajuns noi la poliție”, a declarat un martor.

  Conflictul tată-fiu a ajuns la apogeu în urmă cu două seri, când, părintele i-a dat pur si simplu foc adolescentului, înfuriat peste măsură. Cei care au sunat la 112 au fost chiar vecinii. O ambulanță a dus victima la Spitalul de Pediatrie din Galați. Băiatul de 16 ani are arsuri de gradele unu și doi și va avea nevoie de cel puțin două săptămâni de spitalizare, spun medicii. Starea lui e stabilă acum.

  „Arsuri prin flacără pe aproximativ 10% din suprafața corpului. Avea și leziuni prin lovire, la nivelul trunchiului și leziuni de apărare, la nivelul membrelor”, a transmis un medic de la Spitalul de Pediatrie Galați.

  Povestea tânărului este una tristă

  A fost abandonat de mamă în maternitate, imediat după naștere. Tatăl l-a crescut singur, dar nu i-a putut oferi cea mai bună educație. Deseori îi reproșa că și-a distrus viața din cauza lui. Imediat ce starea de sănătate îi va permite, adolescentul va fi consiliat psihologic de specialiștii Direcției pentru Protecția Copilului Galați.

  Suntem în etapa în care încercăm să identificăm membri ai familiei naturale. Până în acest moment, niciun membru adult al familei nu ne-a contactat pentru a oferi informații sau suport copilului. Luăm în calcul posibilitatea plasamentului în regim de urgență”, a declarat Direcția pentru Protecția Copilului Galați.

  Tatăl este cercetat pentru tentativă de omor, faptă care l-ar putea trimite după gratii cel puțin șapte ani și jumătate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.