De la noapte se întoarce frigul! Cod galben de ninsori, viscol și vreme rece

  de - | 21 martie 2020, 12:59 PM | Naţional | Știri Arad

  0

  Echinocțiul de primăvară în 2020 a avut loc vineri, 20 martie, la ora 5:49, ora României. A fost momentul care marchează sosirea primăverii astronomice în emisfera nordică, în timp ce în emisfera sudică începe toamna astronomică. Este data la care se spune că „ziua este egală cu noaptea”, adică orele de lumină sunt egale cu orele de întuneric.

  Odată cu venirea primăverii, vine… frigul. Meteorologii au emis avertizare cod galben de ninsori și vreme rea, începând de sâmbătă seară.

  Potrivit avertizării meteorologilor, vremea se va răci accentuat, vor fi ninsori și se va depune strat de zăpadă, iar vântul va sufla cu putere.

  Codul galben intră în vigoare sâmbătă la ora 18.00 și va fi valabil până luni, ora 2.00.

  Din seara zilei de sâmbătă (21 martie) va ninge moderat (cantități de precipitații în jur de 15 l/mp) în zona Carpaților Orientali și nordul Moldovei, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

  Pe parcursul zilei de duminică aria ninsorilor va cuprinde și Carpații Meridionali, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 55….70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

  Totodată, de sâmbătă, de la ora 18 până miercuri, la ora 08 va fi în vigoare o informare meteorologică de răcire accentuată, ninsori și strat de zăpadă.

  În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie, potrivit ANM.

  În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 martie) și în cursul zilei de duminică (22 martie) aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane și local Transilvania, Maramureș și Moldova.

  Din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/23 martie) precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în cea mai mare parte a țării și se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.

  Temporar vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, în general cu viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, viscolind și spulberând zăpada.

  Sursa: digi24.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.