joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  De duminică seara, vijeliile vor acoperi întreaga țară. A fost emis un cod protocaliu

  de - | 22 februarie 2020, 2:11 PM | Naţional

  0

  Vin vijeliile, de duminică seară, în întreaga țară. Vântul va avea viteze de urgan, de peste 130 de km la oră, în zona montană. 

  Din seara zilei de 23 februarie, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării. O avertizare cod galben intră în vigoare de duminică, de la ora 18:00 și e valabilă până luni, 24 februarie, la ora 18:00.

  La munte vor fi rafale de 80-100 km/h, iar în Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Crișanei viteza vântului va atinge 65…80 km/h și pe arii restrânse 85-90 km/h.

  În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, în special pe parcursul zilei de luni (24 februarie), cu viteze în general de 55…70 km/h.

  Vor fi precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ în regiunile nordice și centrale unde vor fi mai ales ploi, iar la munte, cu precădere la altitudini mari, treptat vor predomina ninsorile. Avertizarea meteo cod portocaliu intră în vigoare duminică de la ora 20:00 și este valabilă până luni la ora 18:00. Este vizată zona montană, unde vor fi intensificări susținute ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă. Rafalele de vânt pot ajunge la viteze de 110-130 de km/h. Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpații Orientali, apoi și în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1600 m.

  Mai multe detalii pe digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.