marþi, 8 octombrie, 2024

Special Arad Logo

    De data aceasta nu Retim-ul e de vină, ci niște arădeni sunt „di vină”

    de Mihai Todoca | 18 februarie 2019, 12:24 PM | Recomandările editorilor | Strada

    0

    Titlul principal: Imaginea unui oraș! Pe strada Lucian Blaga părinții își duc copiii la școală printre munți de gunoaie

    Nu trece o zi, dar chiar nicio zi, fără să prezentăm fotografii cu „munți” de gunoaie din municipiu și județul Arad. Dacă până în urmă cu un an Aradul nu avea probleme din acest punct de vedere, iată că proiectul european prin care se gestionează problema deșeurilor din județul Arad, pare a eșua lamentabil. Din păcate.

    Astăzi, o nouă probă în sprijinul afirmației: „Nicio zi fără gunoaie!”

    Pe strada Lucian Blaga  și-au refăcut apariția, stau gunoaiele în fața porților de parcă ar fi soldații de pază din jurul Palatului Cotroceni! De data aceasta chiar în fața Protopopiatului Greco-Catolic. Intrarea pe acea poartă se face doar printr-un spațiu mic între sacii de gunoi ce străjuiesc poarta, iar pe trotuar se circulă la fel, doar câte unul, în șir indian.

    Mai are rost să repetăm că riscul „izbucnirii” unui focar de infecție este constant dacă gunoiul rămâne neridicat pentru mai mult timp? Parcă nici nu mai are sens să spunem că la nici 10 metri se află o școală, iar la 20 de metri un liceu.

    Și parcă nici nu mai are sens să mai menționăm că zilnic, cu exemple cum spuneam, că mii de arădeni sunt în pericol, pentru că parcă nu ne aude nimeni. Însă, totuși, o să dăm curs oricăror plângeri făcute de cititorii noștri. Așa că… pe mâine!

    UPDATE: Retim revine cu poziție și demosntează că de data aceasta cei care se fac responsabili de gunoiul de pe strada Lucian Blaga sunt tocmai arădenii. Cum? Foarte simplu: deșeurile din sacii de gunoi sunt în fapt deșeuri din construcții.

    „RETIM ridica in municipiul Arad doar deseurile de provenienta menajera – reziduale, biodegradabile si reciclabile – si nu ridica deseuri din constructii, deseuri stradale, deseuri voluminoase sau periculoase. 
    Asa cum am mai anuntat si cu alte ocazii, ca de exemplu in timpul demolarii garajelor din cadrul proiectului de regenerare urbana, beneficiarii lucrarilor din constructii trebuie sa se adreseze Directei Tehnice din cadrul Primariei Arad pentru a afla detalii despe cum pot degaja deseurile din constructii. 
    De asemenea, beneficiarii lucrarilor din constructii pot depune prin aport voluntar deseurile din constructii la FCC Environment – administratorul deponeului ecologic Arad.”
    PHOTO 2019 02 18 14 07 47 3 PHOTO 2019 02 18 14 07 47 4 PHOTO 2019 02 18 14 07 47 5 PHOTO 2019 02 18 14 07 46 3 PHOTO 2019 02 18 14 07 46 2 PHOTO 2019 02 18 14 07 48 1

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    6 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.