ExclusivCristian Sălășan, director al centrului de reabilitare Cuveșdia, declarat focar Covid din 24 august, se plimbă inconștient pe străzi. A dat mâna cu premierul și azi a fost la ședința CJ

  de Andreea Daniela B. | 28 august 2020, 3:13 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Trăim o perioadă dificilă și toți trebuie să ne asumăm unele răspunderi. Ne așteptăm ca aceia care ne conduc sau își doresc să ne conducă să fie un exemplu de urmat din toate punctele de vedere. Din păcate, am constatat de multe ori că nu e așa. Ba dimpotrivă, unii sunt inconștienți… ca să nu folosim cuvinte urâte, deși ne abținem cu greu.

  Să vă povestim cum stau lucrurile

  Avem acest candidat la Primăria Lipova, Cristian Sălășan, care este de asemenea și șef  la un centrul pentru persoane cu dizabilități și anume Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități Cuveșdia. Nimic greșit până aici, dar povestea continuă și nu continuă frumos. Primind o informație că acest centru ar fi focar Covid-19, cu multe persoane bolnave, unele dintre acestea fiind deja mutate de la Cuveșdia, l-am sunat pe directorul DSP Arad, Horea Timiș, pentru a-l întreba care este situația. Directorul ne-a confirmat imediat că Centrul de Abilitare Cuveșdia este focar Covid-19, existând mai mulți bolnavi, însă domnul Timiș nu a știut sa ne spună exact despre câte persoane este vorba. Ei bine, acest focar Covid-19 nu s-a „născut” azi sau ieri. E foarte clar că a devenit focar în timp și nimeni, nici măcar directorul Sălășan, n-a scos vreun cuvințel în privința aceasta. Mai mult, din informațiile noastre, știm că mama directorului s-ar fi îmbolnăvit, or asta ar fi impus o izolare chiar și a conducătorului unității. În fine, cum spuneam, inconștiența este „mumă” pentru unii.

  Cum spuneam, este foarte clar că boala a debutat în urmă cu zile bune și este și mai clar că directorul știa despre ea. Cu toate astea, domnul Șălășan nu a putut să nu participe la întâlnirea de sâmbăta trecută, pe care liberalii arădeni au avut-o cu premierul Ludovic Orban. Pe acolo s-au îmbrățișat, au mai dat mâna, cu distanțare sau nu, cu masca pe față, încă sunt toate bune și frumoase. Ba chiar, așa cum se poate observa din fotografie, Cristian Sălășan a dat mâna (pumnul) chiar cu primul ministru, Ludovic Orban, poate și cu președintele PNL Arad, Gheorghe Falcă, dar și cu alți lideri locali ai liberalilor.

  Și dacă toate aceste posibilități erau în picioare, ce l-a făcut pe Sălășan să meargă la plimbare atât de sigur pe el? Conform unor documente acesta ar avea în centru 38 de locuri, deci 38 de persoane posibil confirmate, plus zeci de angajați. Nu spunem că toți sunt infectați, dar, cum ați constatat, focarul ne-a fost confirmat oficial.

  Oricum, conform procedurilor, era suficient ca o singură persoană din centru, angajată sau beneficiar, să fie depistată cu covid (sau suspect până luni), ca Sălășan să nu aibă ce cauta la întâlniri și avea obligația ( cel puțin morală) de a se autoizola 14 zile. Avea obligația morală, pentru protejarea tuturor, să și anunțe oficial. Și totuși, n-a făcut acest lucru. Ba s-a dus astăzi chiar și la ședința Consiliului Județean Arad. Oare, șefii acestei instituții știu despre situația de la Cuvejdia și că domnul Sălășan avea membri ai familiei infectați?

  Și ca inconștiența să nu fie doar inconștiență, ci chiar nesimțire, contactat telefonic, Sălășan a refuzat orice declarație, spunându-ne să o sunăm pe Erika Stark, directoarea DGASPC Arad. Și, totuși, dacă domnul Sălășan nu a dorit să comenteze situația pe linie de serviciu, putea, cu puțin bun simț, să comenteze totul în calitate de candidat care merge să se întâlnească cu alegătorii. Un candidat care vrea să fie primarul unei localități, în speță Lipova.

  Erika Stark e plecată în străinătate, în concediu și nu a dorit să comenteze. Oricum, am reușit să luăm legătura cu Diana Vogel, purtător de cuvânt al DGASPC, care ne-a spus exact și numărul celor infectați. Așadar vorbim despre 14 persoane infectate, 8 beneficiari și 6 angajați, toți asimptomatici și aflați în izolare în momentul de față. Printre cei șase angajați avem informația că se află, așa cum spuneam, mama directorului Sălășan.

  Oricum ar fi, că e mama, că e soția, că sunt amândouă, directorul Sălășan este contact direct cu acestea și atât astăzi, cât și până acum, el n-a avut nici cea mai mică problemă să se ducă peste tot și să intre în contact cu toată lumea. Chiar dacă pretinde că nu a mai fost la centru din 14 august și că și-a luat concediu din 18 august, focarul declarat în 24 august ne indică faptul că boala a „intrat” în centru mult mai devreme. Suntem siguri că din 14 august și până astăzi s-a întâlnit cu mama ori soția…. Or asta îl obliga pe director să ne răspundă, cu răspundere, la toate întrebările. Nu ceream explicații pentru noi, ci pentru cititorii noștri, mulți alegători ai săi, cu care o să dorească să se întâlnească în campania electorală. Nici lor nu o să le spună nimic despre acest subiect?

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.