marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  De ce stagnează lucrările la fostul Hotel Parc și când urmează să fie reluate

  de Raluca Medeleanu | 25 august 2023, 7:16 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Unul dintre cele mai moderne proiecte din municipiul Arad, schimbarea la față a ansamblului care a găzduit pe vremuri Hotel Parc, a fost primit cu mult entuziasm de majoritatea arădenilor, deoarece ar ridica mult zona centrală și ar aduce, totodată, și beneficii pentru trafic, întrucât investitorii privați urmează să facă și o parcare subterană de 400 locuri. După ce lucrările au început într-un ritm rapid, de-a lungul verii însă au fost întrerupte.

  Câțiva cititori Special Arad ne-au contactat exprimându-și îngrijorarea că proiectul avea să fie abandonat și că zona va rămâne astfel în paragină.

  Potrivit informațiilor pe care am reușit să le obținem, se pare că este vorba totuși doar de o pauză.

  Inițial, proiectul obținuse autorizație de intervenție în regim de urgență, în ceea ce privește intervenția asupra clădirii dinspre Bulevardul Dragalina, cunoscută ca „Parcul mic”, care urmează să fie transformată într-un hotel de 5 stele, sub brandul Marriott. Autorizația a expriat însă, iar dezvoltatorii nu au mai solicitat o reînnoire de la Primărie. Asta pentru că în această perioadă se întocmește un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) care ar urma să fie supus la votul consilierilor locali în această toamnă.

  „Așteptăm în noiembrie noul PUZ aprobat și autorizația de construire finală. De la 1 ianuarie 2024, va fi un ritm fără precedent la hotel. Acum se perfectează ultimele detalii tehnice ale proiectului”, au declarat reprezentanții ARSAT Industrie pentru Special Arad.

  fostul hotel Parc va fi Hotel Marriott 3

   

  Amintim că proiectul aparține firmei ARSAT Industrie, cea care are în proprietate și s-a ocupat și de reabilitarea migăloasă a Vechiului Cazinou, locație care a devenit populară pentru o varietate de evenimente, de la nunți, gale, prezentări de modă, sau chiar târguri. Așa cum am mai spus, „Parcul mic” urmează să devină hotel, iar „Parcul Mare” urmează să fie transformat într-o clădire cu birouri cu multiple servicii, precum restaurant, spa, sală de fitness etc.

  Compania ARSAT Industrie, cu sediul la Pecica, activează în mai multe domenii, de la prelucrare mecanică și producţie pentru diverse componente, agricultură, energie verde (panouri fotovoltaice) și furnizarea componentelor de la industria aerospațială la industria automotive. Este compania care a furnizat acele igluuri folosite pe timpul sezonului rece de anumite terase din Arad și, de asemenea, a fost investitor în startup-ul Scooterson.

  Citește mai mult despre proiectul de modernizare a fostului Hotel Parc în articolul de mai jos:

  •  Parcare subterană de 400 locuri și Hotel Marriott de 5 stele, în locul fostului Hotel Parc din Arad · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.