duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  De ce au picat Facebook, WhatsApp și Instagram? Experții nu exclud o eroare internă, ori un sabotaj intern

  de - | 5 octombrie 2021, 8:40 AM | Internaţional | Social Media

  0

  Facebook, Messenger, WhatsApp și Instagram au avut erori nu au mai putut fi accesate luni seara în marea majoritate a lumii. Întâmplător sau nu, blocajul s-a produs la o zi după ce un avertizor de integritate a acuzat compania că are un comportament de prioritizare în mod repetat a profitului, în loc să lupte împotriva discursului de ură şi a dezinformării care circulă pe platformă, scrie HotNews.

  Experţii în securitate care urmăresc situaţia sunt de părere că această problemă a fost declanşată de a eroare de configurare care a făcut ca serverele Facebook să devină inaccesibile. Acest lucru poate fi rezultatul unei erori interne, însă varianta unui posibil act de sabotaj din partea unui angajat al Facebook nu poate fi încă exclusă.

  „Facebook şi Instagram au intrat în mod misterios în offline şi, cel puţin pentru această zi însorită, lumea a devenit un loc mai bun”, a postat pe Twitter Edward Snowden într-un mesaj însoţit de haştag-ul „#facebookdown”.

  Conform Reuters, Facebook a devenit inaccesibil pentru că utilizatorii nu mai sunt direcţionaţi către adresa corectă de către DNS – sistemul care permite adreselor web să-i direcţioneze pe utilizatori la conţinutul de care sunt interesaţi. O problemă similară, apărută la compania Akamai Technologies Inc, care oferă servicii de păstrare a datelor în cloud, a dus la blocarea mai multor site-uri puternic accesate în luna iulie.

  Ieri seara, acțiunile Facebook au picat pe Wall Street cu 5,5% în urma problemelor și se apropie de cel mai slab nivel din 2021, relatează Reuters.

  Un jurnalist de la agenția Associated Press susține că „o sursă” din cadrul Facebook i-a spus că la sediul companiei domnește haosul, pentru că au căzut și canalele de comunicare internă, relatează Hotnews. „Sursă de la Facebook: «Este haos aici, toate sistemele interne sunt căzute»”, a scris Philip Crowther pe Twitter, apoi a adăugat că, potrivit informațiilor sale, angajații Facebook comunică între ei prin mesaje de tip text și prin Outlook mail.

  Aplicațiile deținute de compania Facebook și-au revenit la aproape șase ore de când au picat la nivel global. Potrivit Reuters, în jurul orei 0:45 (ora României), unii dintre utilizatorii Facebook au putut să refolosească aplicația, scrie Libertatea.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.