duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  De asta nu putem avea lucruri frumoase în Arad. Unii nu sunt educați în acest sens

  de Mihai Todoca | 16 noiembrie 2021, 2:13 PM | Telefonul cititorului | Topic special

  6

  Probabil că nu va fi ultimul articol care va trata subiectul trotinetelor electrice, cel puțin nu la modul în care o vom face noi acum. Pe adresa redacției am primit o poză cu nu mai puțin de cinci trotinete electrice de la Lime aruncate peste dig în zona Maranata şi din ceea ce ne spune cel care ne-a atenționat, subt acolo de cel puțin două săptămâni.

  Am mers și noi la locul indicat și într-adevăr, trotinetele erau aruncate acolo într-un act de rea voință combinată cu o proastă educație. Nu a fost în nici un caz vreun manifest împotriva unei societăți asemeni artei stradale al lui Banksy.

  Doar un simplu gest de vandalism, un gest care îi definește pe cei care le-au aruncat, dar și o oglindă a orașului. Educație cu forța nu se poate, iar prevenția poate ajuta până într-un anumit punct. În schimb, asemeni persoanei care a ajuns să primească o amendă pentru că a distrus jardinierele cu flori de pe pasarelă după ce a fost surprinsă de camerele de vederi ne dă un exemplu de ce s-ar putea face în acest caz. Instalarea camerelor de vederi ar aduce totuși un aport destul de mare în combaterea actelor de vandalism din zona respectivă.

  Însă până atunci, rămânem cu singurul lucru pe care îl putem face, aceea de a semnala situațiile care reușesc să păteze imaginea orașului pentru cine știe a câta oară.

  P. S. Cititorul care ne-a atenționat ne-a spus că a anunțat și Poliția Locală Arad, dar fără rezultat.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Este si o altă varianta. Cineva a luat atitudine fața de educații care le lasă aiurea. Firma ce detine trotinete încurajează lenea si dezordinea. O sa vedem o generație de obezi si de dezordonati. De ce nu se incurajeaza organizarea unor puncte de inchiriere sa nu le vezi peste tot si sa fii atent sa nu dai peste ele seara?

   +4 voturi
   +1
   -1
  2. Da’ pe ce cele lasate pur si simplu aiurea, lasate in bataie de joc doar ca sa incurce circulatia, atat a masinilor uneori dar si a pietonilor, cum de nu le vedeti !? Ia mergeti dimineata de la podul Decebal spre Subcetate sa vedeti cate sunt lasate pe trotuar transversal pt. ai incurca pe pietoni.
   Pe la altii am citit ca trotietele elctrice sunt aruncate prin rauri si lacuri…

   +3 voturi
   +1
   -1
  3. Aceiasi lipsa de educație, chiar nesimțire, se vede din modul de utilizare al tomberoanelor. Până nu vor fi montate camere și amendați imbecilii ce-si arunca toate gunoaiele din casa ( bine ar fi dacă s-ar debarasa și de cele din cap) în tomberoanele dedicate reciclării nu se vor îndrepta. Nu cred ca poate fi chiar atât de greu sa se comporte civilizat, cred ca doar da pe dinafara nesimțirea și reaua voința. Iar asa ceva se corectează doar cu ” biciul ” .

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.