O glumă proastă care se poate transforma în tragedie

  de Mihai Todoca | 12 October 2021, 10:54 AM | Strada

  2

  (foto: Cosmin Calotă, colegul nostru, care se deplasează cu bastonul prin oraș. Asociatia Nevazatorilor din Romania)

  „Dacă nu avem, de ce nu avem. Dacă avem, de ce e așa și nu e așa?”. Vorbim despre trotinetele care au ajuns subiect de discuție pe Facebook, de când…. au ajuns pe trotuarele Aradului. Cu toate că nu e ceva dificil să mergi pe trotinetă, parcarea lor este, pentru mulți arădeni, un concept pe care nu îl stăpânesc. Defel. Multe dintre ele ajung să fie parcate (a se citi „abandonate”) în mijlocul trotuarului sau chiar prin copaci. De fiecare dată, printre comentarii, era strecurat unul care îl făcea pe primar responsabil de modul în care erau acestea parcate. Lucru pe care nu l-am înțeles.

  Se pare că mulți dintre arădenii care aruncă trotinetele peste tot, uită de concetățenii lor mai puțin norocoși. Aceștia sunt nevăzătorii. Probabil că „trotinetiștilor” nu le-a trecut prin minte că acțiunile lor pot accidenta pe alții. Și o pot face grav, e de-ajuns ca un nevăzător să se împiedice de o trotinetă abandonată, să cadă și să se lovească la cap. Nu, nu este ceva exagerat dacă am da acest exemplu.

  Tocmai de aceea, dorim să apelăm la cei care parchează trotinetele în mijlocul drumului „doar așa de glumă”, să devină conștienți că nevăzătorii sunt puși în pericol.

  244748302 609192120096546 5181072448182523154 n

  O rugăminte în acest sens a făcut și Asociația Nevăzătorilor din România, pe Facebook: „Rugăm insistent utilizatorii de trotinete electrice să nu le mai parcheze/abandoneze pe mijlocul trotuarului. Noi circulăm cu bastonul și cu câinele ghid și ne putem accidenta foarte grav. Mulțumim mult pentru înțelegere!”

  Așa că data viitoare când mai „parcați”, vă rugăm să îi respectați.

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Aceia care abandoneaza aiure sunt ff usor de gasit pentru ca fiecare are aplicatie si in memorie se vede cine a folosit trotineta ultimul.Dar cineva(politia locala) ar trebui sa se ocupe de asta,eventual sa amendeze firma care le inchiriaza si aceasta sa-i anuleze dreptul de a mai inchiria la cei indisciplinati

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.