„De-a v-ați ascunselea” la 1 noaptea cu jandarmii, în loc de carantinare la domiciliu

  de Special Arad | 21 December 2021, 4:26 PM | Știri Arad

  0

  În noaptea de luni spre marți, în jurul orei 01:00, un echipaj de Jandarmerie aflat în serviciu a depistat în zona Boul Roșu din municipiul Arad un bărbat de 23 de ani, care nu a respectat măsura carantinării la domiciliu, deși s-a întors dintr-o țară declarată zonă cu risc epidemiologic ridicat.

  Bărbatul se afla într-un taximetru, iar la vederea forțelor de ordine, i-a cerut șoferului să schimbe direcția de mers pe o altă stradă, însă acest lucru le-a atras atenția jandarmilor și cu ajutorul unui echipaj de la Poliția Rutieră taximetrul a fost oprit.

  În urma verificărilor efectuate jandarmii au constatat că pe numele bărbatului, pasager în taximetru, este emisă o alerta de tip „coronavirus asociat” și avea obligația legală să stea 10 zile în carantină la domiciliu.

  Având în vedere cele constatate, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei, pentru nerespectarea perioadei de carantinare la domiciliul declarat, conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.