De 1 Decembrie, Vlad Botoș a trimis o scrisoare deschisă celor 27 state membre UE

  de - | 1 December 2022, 3:37 PM | Comunicate contra cost

  0

  Europarlamentarul Vlad-Marius Botoș a ales să sărbătorească Ziua Națională a României într-un mod inedit și totodată benefic pentru România. Vlad Botoș a transmis o scrisoare deschisă tuturor Prim-miniștrilor, Miniștrilor de Interne și Miniștrilor Justiției din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

  Scrisoarea, tradusă în toate limbile oficiale ale Uniunii și semnată de mii de români, cere miniștrilor să dea un vot pozitiv intrării României în Spațiul Schengen la ședința JAI care va avea loc în 8 Decembrie 2022.

  Cunoscut pentru luările de cuvânt din Parlamentul European, în care apără drepturile românilor și accesul României la Spațiul Schengen, Vlad Botoș ne-a declarat: ”Patriotismul, nu înseamnă să-ți legi un fular la gât și să încerci să stârnești conflicte cu ceilalți. Patriotismul înseamnă să-ți faci treaba acolo unde ești, iar treaba mea este să lupt pentru România, pentru drepturile noastre, ale tuturor românilor.”

  Scrisoarea deschisă vine să completeze acțiunile întreprinse de europarlamentarul USR și discuțiile purtate cu colegii europarlamentari și alte oficialități de la nivel european pentru a susține intrarea României în Spațiul Schengen, fapt care ar deschide granițele României cu țările UE și ar anula controalele suplimentare prin care trebuie să treacă cetățenii români în aeroporturi.

  Vlad Botoș ne-a mai declarat ”Cetățenii români nu trebuie să plătească de două ori prețul unei guvernări slabe, iar Spațiul Schengen este despre cetățenii români. De ziua națională a României am ales să muncesc pentru țara mea. La mulți ani, România!”

  Sperăm să avem cât mai repede un răspuns pozitiv la această cerere a României și ne alăturăm urărilor transmise de europarlamentar dorindu-le: La mulți ani, tuturor românilor!


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.