sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Daunele produse de furtună în municipiul Arad

  de Raluca Medeleanu | 31 mai 2023, 9:49 PM | Știri Arad

  0

  (foto: Arad Traffic / Special Arad)

  Furtuna din această după-masă și seară a produs mai multe pagube în Arad, care s-a aflat sub cod galben și portocaliu de averse torențiale.

  Au fost doborâți mai mulți copaci, dintre care anunțați oficial de autorități au fost unul în curtea bisericii din Micălaca zona 300 și unul de pe faleza Mureșului, în zona Parcului Mihai Eminescu.

  De asemenea, a fost inundat din nou și pasajul din zona străzii Voinicilor, unde canalizarea nu a făcut față averselor de ploaie.

  La fața locului au ajuns echipajele Direcției Generale Poliția Locală pentru a dirija traficul. Utilajele Companiei de Apă au intervenit pentru evacuarea apei pluviale de pe carosabil.

  Strada Abrud este și ea sub apă, nici acolo canalizarea nu a făcut față cantității de precipitații.

  Probleme au apărut și la sensul giratoriu de la Aradul Nou.

  „Echipajele de intervenție sunt pe teren în vederea remedierii tuturor avariilor produse de fenomenul meteorologic. Chiar dacă urmează o perioadă de zile libere societățile Primăriei vor continua să lucreze pentru a rezolva problemele cauzate de această furtună”, transmite municipalitatea.

  „Toate utilajele Companiei de Apă Arad au fost mobilizate în această seară pentru a limita efectele furtunii și ale precipitațiilor abundente. 20 de angajați ai Companiei, cu vidanje, autospecialele tip WOMA și motopompe au intervenit în zona pasajului de pe strada Voinicilor și în zona centrului comercial Gemi Center pentru a evacua apa de pe carosabil. Stațiile de pompare au funcționat la capacitate maximă însă din cauza cantităților însemnate de precipitații, canalizarea a făcut cu greu față”, transmite Compania de Apă Arad.

  Daune au fost înregistrate și în județ, de exemplu orașul Ineu este și el cu străzile inundate (după cum puteți observa în fotografia pe care am primit-o de la fața locului):

  inundatii ineu

  Citește și: 

  A plouat… așa că au revenit și „gondolele” în Micălaca 300 | Foto • Video • Special Arad 

  S-a prăbușit un copac în curtea bisericii din Micălaca 300 • Special Arad 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.