duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update 2Dar cu plopii de pe „Slavici” ce ați avut?! Așteptăm răspunsul Gărzii de Mediu Arad | GALERIE FOTO

  de Dan Lazăr | 8 ianuarie 2022, 7:10 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad | Strada

  4

  Peste 15 plopi care se aflau la marginea terenului de sport din fața Colegiului Național „Moise Nicoară” (locație sportivă cunoscută și ca „Slavici”) au fost tăiați în totalitate în ultimele zile ale anului trecut.

  „Acei copaci ofereau o adevărată perdea împotriva vântului, atât primăvara cât și toamna, iar vara mai oxigenau aerul încins din zonă, una cam lipsită de arbori”, ne-a declarat un iubitor al baschetului, aflat în aceste prime zile ale 2022 între panourile de pe „Slavici”.

  Cum mulți dintre copacii puși la pământ nu păreau a fi cu probleme, dovadă cioturile rămase, am transmis fotografiile Gărzii de Mediu Arad, din partea căreia așteptăm răspuns la întrebările: Cine a solicitat, cine a dispus tăierea plopilor din fața fostului Hotel Parc și dacă se are în vedere plantarea altor copaci?

  Update

  Primăria Arad face următoarele precizări:
  „Plopii din proximitatea terenului de sport al Colegiului Național Moise Nicoară reprezentau un pericol public pentru cetățeni și bunurile acestora, motiv pentru care s-a luat decizia tăierii lor, nu înainte de a se obține toate avizele necesare de la instituțiile abilitate în domeniu. Așa cum probabil știți, municipalitatea arădeană are în vedere amenajarea respectivului teren de sport, printre investițiile propuse numărându-se și amenajarea spațiului verde adiacent acestuia și plantarea altor copaci”, ne-au transmis reprezentanții municipalității.

  UPDATE 2

  Primăria Arad a transmis poze cu tăierea copacilor de pe „Slavici”. Din acestea se văd unii, precizăm unii!, copaci „mâncați” pe interior.  Sperăm însă că nu s-a mers pe principiul „ai o măsea cariată, le scoatem pe toate, chiar și dinții”…

  Citește și: Micălaca 300: Au ciuntit toți copacii de pe Bulevardul Titulescu. „Trăiască” cablurile! | GALERIE FOTO

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. La fel au spus și despre cei de pe drumul Arad-Pecica…și mulți alții.

   Mergi in Ungaria și vezi copaci bătrâni îngrijiți, de țările nordice nu mai vb…la.noi tăiem tot. Păcat că mulți nu vedem că această țară , acest popor se îndreaptă spre autodistrugere.

   +7 voturi
   +1
   -1
   • Aveți dreptate cu precizarea că, pe drumul Arad-Pecica, arborii sunt plantați (puieți..), de altfel foarte deși (ceea ce e îmbucurător.. )
    Fiind puși in sezonul potrivit, eu cred, au toate șansele să ne surprindă placut in primavara..
    Mie personal mi-a adus o bucurie văzându-i plantați, bine aliniați și fiecare având și tutorele aferent….
    Felicitări celor care s-au străduit să facă o treabă bună.
    Iată că se poate.

    --2 voturi
    +1
    -1
    • Domnule eu nu acuz pe cei ce i-au plantat. Eu îi acuz pe cei care taie sau aprobă aiurea tăierile.

     De exemplu pe Arad-Pecica era un refugiu cu bănci și mese pentru a putea lua masa sau a te odihni…la umbra unor copaci imenși.

     Copaci care nu mai sunt acum, sunt plantați alții într-adevăr dar aceștia au nevoie de zeci de ani să ajungă cum erau cei dinainte. Asta le scapă și vitelor încălțate care au aprobat și tăiat plopii de lângă Slavici.

     Toată lumea vede că temperaturile sunt tot mai calde și că anul trecut am avut aproape 60 de zile cu peste 35°….dar noi desființăm singura modalitate de răcorire a orașului. Nație cretină.

     +11 voturi
     +1
     -1
     • Da,ai perfectă dreptate mai ales că după cum se vede din poze chear că nu incurca cu nimic poziția lor,da ce să-i faci ! se asteaptă răspunsul gărzii de mediu? il poate astepta mult și bine,ca și in cazul genocidului de fum de tot felul de rebuturi și gunoe provenit de pe str. Mărului unde de mai bine de 12 ani se tot astaptă rezolvarea….se pare că Vioricuța e oarbă și surdă! așa vă nu mai asteptați in zadar.

      +12 voturi
      +1
      -1

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.