Daniel Funeriu, Mircea Vasilescu și Andrei Pleșu, invitați la Arad, la Conferințele Dilema veche

  de Special Arad | 3 martie 2019, 12:51 PM | Cultură

  0

  Primii invitați confirmați ai Conferințelor Dilema veche, titulatura sub care se defășoară la Arad, între 3 și 7 aprilie 2019, ediția a V-a a Festivalului de științe umaniste, sunt trei personalități publice de anvergură, toate trei incluse pentru prima dată în programul evenimentului arădean.

  Astfel, Daniel Funeriu, reputatul cercetător științific născut la Arad, fost europarlamentar și ministru al educației, se va întâlni cu publicul în seara zilei de miercuri 3 aprilie. Daniel Funeriu va deschide șirul conferințelor cu o expunere al cărei miez va fi, în mod sigur, savuros și provocator: despre ideea europeană și flagelul prostiei.

  Al doilea invitat confirmat este Mircea Vasilescu, profesor universitar, scriitor și fost redactor-șef al revistei Dilema veche. Conferința profesorului Mircea Vasilescu poartă titlul „Cultură națională sau cultură europeană?”. Despre ce vorbim când nu ne înțelegem, întâlnirea cu publicul având loc în seara de vineri, 5 aprilie. Totodată, în programul complet al evenimentului este inclusă și lansarea celui mai recent volum semnat de Mircea Vasilescu, „Cultura română pe înțelesul patrioților”, apărută recent la editura Humanitas.

  Andrei Pleșu, un invitat mult așteptat de publicul arădean încă de la primele ediții ale festivalului umanioarelor, este personalitatea care va încheia Conferințele Dilema veche în seara de duminică, 7 aprilie. Andrei Pleșu va susține un dialog public moderat de Sever Voinescu, redactorul-șef al Dilemei vechi, un dialog așezat sub titlul: „Anti-europenismul european”.

  Organizatorii precizează că evenimentele se vor desfășura în sala Regele Ferdinand a Primăriei Arad (conferințele lui Daniel Funeriu și Mircea Vasilescu) și în sala de concerte a Filarmonicii de Stat (întâlnirea cu Andrei Pleșu).

  Mai multe detalii despre invitați, ca și programarea pe ore a evenimentelor publice ale festivalului, vor fi comunicate în curând.

  Festivalul de științe umaniste, desfășurat la Arad între 3 și 7 aprilie 2019, și a cărui a cincea ediție se desfășoară sub prestigioasa titulatură a Conferințelor Dilema veche, este un eveniment finanțat de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad și organizat în parteneriat cu GMMC și revista Dilema veche.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.