vineri, 29 martie, 2024

Special Arad Logo

    Dana Gîrbovan, propunerea PSD pentru funcția de ministru al Justiției, făcută praf de Asociația Procurorilor

    de Special Arad | 24 august 2019, 10:52 AM | Naţional | Recomandările editorilor

    0

    Asociația „Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” (AMASP) a lansat un atac dur, pe Facebook, după ce judecătoarea Dana Gîrbovan a fost propusă de PSD pentru funcția de ministru al Justiției.

    „După Gheorghe Stan și Cristian Deliorga, Dana Gârbovan ne arată cum se construiește o carieră de succes din funcția de magistrat.

    Numirea doamnei judecător Dana Gârbovan în funcția politică de ministru al Justiției e meritată și lămuritoare asupra zbaterilor acesteia de ceva vreme încoace. Pierderea mare este pentru UNJR care va rămâne astfel fără membri.

    Redăm mai jos câteva din puzderia de cugetări „obiective”, „dezinteresate”, „fără iz politic” ale acesteia:

    1. GRECO „ignoră cu bună știință lucruri evidente, nu face altceva decât să dovedească, o dată în plus, subiectivismul și/sau superficialitatea experților (…) în redactarea acestor rapoarte.”

    2. „Propunerea Președintelui Klaus Iohannis de a include problema justiției într-un «acord/pact național» pe care să-l semneze toate partidele, este pur și simplu demagogie și folosirea – pentru a câta oară? – a subiectului justiției în scop electoral și populist”.

    3. Ambasadele și reprezentanții Uniunii Europene, „cu toții au aplaudat «progresele» făcute cu prețul prejudicierii independenței justiției, prin intruziunea SRI-ului în actul de justiție…” asta deși nu e lămurit încă de comisiile de specialitate din parlament „în ce a constat, în concret, implicarea lucrătorilor SRI în dosarele penale…” .

    4. „Aceste cuvinte ale Papei Francisc sunt mai actuale ca oricând în România de azi, în care românii au votat la referendum ca o categorie de oameni să fie excluși de la iertare în mod absolut, anulând astfel învățătura de bază a creștinismului. ” , „Când presa vremii și intelectualii de mucava aduceau osanale ideologiei socialiste, lăudând marile realizări ale comunismului, o mână de episcopi și preoți au avut curajul să critice, fie prin predici, fie prin scrisori pastorale, comunismul ca ideologie anti-umană. (…) Greco-catolic sau nu, exemplul episcopilor martiri greco-catolici este un model de curaj și eroism de a sta drept și, indiferent de opinia majorității, a rosti adevărul cu orice preț.”

    5. „Numărul mare de dosare ce vizau magistrați, instrumentate de DNA, coroborat cu faptul că o parte însemnată din aceste dosare au fost deschise din oficiu, precum și cu durata îndelungată a urmăririi penale, prezintă suficiente elemente pentru a conclude că aceste dosare au reprezentat, într-adevăr, o presiune pusă pe magistrați.”

    Unii probabil s-ar putea întreba dacă propunerea pentru funcția de ministru al justiției chiar consideră că organizațiile internaționale sunt superficiale și ar trebui ignorate, dacă te poți adresa președintelui republicii cu termeni precum ”demagog” și ”populist”, dacă cetățenii pot fi împărțiți în buni și răi creștini în funcție de cum au votat la referendum cu privire la amnistierea/gratierea faptelor de coruptie, dacă poți să ieși cu informații nedocumentate despre numărul de dosare vizându-i pe magistrați și modul de constituire a acestora fără să îți ceri scuze după ce afirmațiile tale au fost infirmate sau dacă poți utiliza cu titlu de adevăr diferite teorii ale conspirației? Ar putea să apară și întrebarea legitimă cu privire la cine sunt martirii zilelor noastre din magistratură și din Parlamentul României, din sfera politică, deținătorii adevărului, care stau drepți cu orice preț, în ciuda opiniei majorității populației, în ciuda presei vremii și a intelectualilor de mucava?”, se precizează în comunicatul AMASP.

    Foto. The Epoch Times

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    0 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.