miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Dan Voiculescu – condamnat la zece ani de închisoare! Vezi toate sentințele din dosar!

  de Special Arad | 8 august 2014, 11:31 AM | Naţional

  1

  UPDATE: Curtea de Apel a pronunţat astăzi sentinţa în dosarul ICA. Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare, Gheorghe Mencinicopschi la opt ani cu executare, iar Sorin Pantiş la şapte ani cu executare. Pe fond, Voiculescu a primit cinci ani de închisoare cu executare. Gândul vă prezintă statistica acestui dosar cu 13 inculpaţi trimişi în judecată. Dintre ei, unul a murit.

  Sentinţele anunţate personal de judecătoarea Camelia Bogdan sunt următoarele:

  Dan Voiculescu: 10 ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani
  Corneliu Popa: 8 ani de închisoare cu executare
  Jen Cătălin Sandu: 6 ani de închisoare cu executare
  Gheorghe Mencinicopschi: 8 ani de închisoare cu executare
  Sorin Pantiş: 7 ani de închisoare cu executare
  Vlad Nicolae Săvulescu: 6 ani de închisoare cu executare
  Constantin Baciu: 4 ani de închisoare cu suspendare
  Alexandru Petre: 3 ani de închisoare cu suspendare
  Grigore Marinescu:  3 ani de închisoare cu suspendare
  Flavius Adrian Pop: 5 ani de închisoare cu executare
  Vica Ene (fostă Udrea): 3 ani de închisoare cu suspendare
  Gheorghe Sin: 4 ani de închisoare cu suspendare


   

  Omul de afaceri Dan Voiculescu afirmă că va aşteaptă acasă sentinţa judecătorilor Curţii de Apel în dosarul privatizării ICA şi că este pregătit pentru ce este mai rău. Mai mult, afirmă că este pregătit pentru viaţa de penitenciar, în cazul în care va fi condamnat în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie.
  Dan Voiculescu afirmă că nu are niciun regret dacă va fi condamnat în dosarul ICA, pentru că nu el a fost ‘beneficiarul” acestei bătălii.

  „Mă duc puţin la birou, după care mă duc acasă. Nu mă aştept să fiu condamnat, dar e bine să pui răul înainte… Dacă voi fi condamnat, stau liniştit acasă cu familia şi aştept… Nu am niciun fel de regret, această bătălie nu m-a avut pe mine ca beneficiar. Eu n-am avut decât de pierdut. Mi-era atât de simplu să calc în picioare libertatea presei şi să le spun celor de la Antena3 să-l lase pe Băsescu în plata Domnului … Regretele sunt legate de familie, de cei condamnaţi pe nedrept. Sufăr şi mă doare”, a declarat omul de afaceri, Dan Voiculescu, vineri dimineaţă, la sediul IPJ Ilfov.

  Acesta afirmă că dacă va intra la închisoare, modul lui de viaţă se va schimba, însă susţine că este pregătit. „Până la 34 de ani am stat cu soţia şi cu cei doi copii într-o cameră, cu WC în curte. Iarna, nu vă povestesc cum era să mergi prin zăpadă până la toaletă. Nu cred că condiţiile de la penitenciar sunt mai rele, toaleta nu e afară. Suntem 2-3 camarazi. Condiţiile nu sunt de natură să mă sperie”, a adăugat Dan Voiculescu.
  Acesta a spus, însă, că are şi o mare supărare: că 12 oameni nevinovaţi suferă. „Sunt nişte oameni extraordinari, profesori universitari au ajuns în situaţia asta datorită mie, că sunt vânat… Produc rău în jurul meu fără să vreau. Oamenii suferă, asta-i viaţa… Nu-i uşor să te lupţi cu preşedintele statului tău care are pârghii nenumărate”, a mai spus el.

  Întrebat cum îl va afecta o eventuală condamnare, Dan Voiculescu a spus că probabil că îl va face mai însingurat. „Eu, oricum, eram mai însingurat. Nu aveam grupuri, prietenii, nu eram monden. Probabil voi fi şi mai puţin monden după însingurarea asta”, a opinat el.

  Fostul politician a reiterat faptul că nu are afaceri şi că, în opinia lui, statul nu are ce să îi confişte. „Dacă vor să confişte acţiunile ICA, să le confişte”, a mai spus el, adăugând că nu va renunţa niciodată la onoare.

  Întrebat de jurnalişti ce a făcut cu o seară înainte de sentinţă, Dan Voiculescu a spus că a mâncat o varză călită „extraordinară” cu cârnaţi olteneşti, făcută de soţia lui, a băut vin, s-a uitat la emisiunea lui Mihai Gâdea şi s-a culcat, dormind bine, dovadă că nu e speriat.

  „De dormit, am dormit bine. Şi faptul că am dormit bine e dovada faptului că nu sunt stresat, în sensul de speriat”, a mai spus Voiculescu.

  Acesta a susţinut şi că cei care au greşit trebuie să plătească şi că „o vor şi face, mai devreme sau mai târziu”. Dan Voiculescu şi-a făcut şi planul în cazul în care va merge la închisoare. „Evident că voi scrie cărţi, acolo ai linişte, nu ai stres, orele de masă şi de somn sunt fixe, va fi un program foarte ordonat”.

  Dan Voiculescu s-a prezentat, vineri dimineaţă, la sediul Poliţiei Ilfov, conform controlului judiciar dispus în cazul său în alt dosar, respectiv cel al şantajării unui om de afaceri.

  Curtea de Apel Bucureşti va da vineri decizia finală în dosarul ICA.

  Dan Voiculescu şi alte 12 persoane au fost trimişi în judecată în acest dosar la începutul lunii decembrie 2008. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că privatizarea frauduloasă a ICA ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro. Potrivit procurorilor, prejudiciul produs în urma acestei privatizări se ridică la peste 60 de milioane de euro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Mai avem sau nu mai avem Antena 3 ?! Aceasta-i întrebarea. Din peisajul ”politic” al hoților de ieri și de azi am învățat să discern informațiile, textele de lege, momentele oportune măririi sau decăderii unui personaj de calibru mare sau mediu. Voiculescu are tabloul infracțional complet și trebuia demult să (i se) pună punct. Vor plânge anteniștii 3, adevărat – dar nu se va face crater după dispariția (incertă ca durată) a proaspăt condamnatului. Mateuțule, nu mai obosi procedurile ( care deja îți pot purta în materie de Drept, numele) și dă posibilitate codului penal să respire în lege. Bucureștiul, respectiv, Cotroceni, DNA și mașinațiunile politice pe grupuri de interese sunt un vulcan în erupție în aceste ultime luni. Din fiecare mișcare se limpezește drumul care va ilustra culoarea sfârșitului de toamnă politică în România.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.