Dalai Lama pune capăt unei tradiții religioase vechi de câteva secole

  de Special Arad | 8 septembrie 2014, 10:55 AM | Internaţional

  0

  Cel de-al 14-lea Dalai Lama Tenzin Gyatso a declarat duminică, într-un interviu pentru presa germană, că intenţionează să fie ultimul lider spiritual tibetan şi să pună capăt unei tradiţii religioase vechi de câteva secole, potrivit Digi24.ro

  Întrebat dacă tibetanii au în continuare nevoie de un dalai lama, Tenzin Gyatso a răspuns pentru ziarul Welt am Sonntag că „instituţia Dalai Lama există de aproape cinci secole. Această tradiţie poate, acum, să se oprească cu cel de-al 14-lea Dalai Lama, care este foarte iubit”.

  Dacă vine al 15-lea Dalai Lama şi face de râs funcţia, instituţia Dalai Lama va fi ridiculizată”, a adăugat el râzând, potrivit unei transcrieri a interviului, în engleză. “Oamenii care gândesc în termeni politici este necesar să-şi dea seama, ca atare, că această perioadă de aproximativ 450 de ani în care am avut această instituţie a Dalai Lama şi-a cam trăit traiul”, a mai declarat laureatul Premiului Nobel pentru Pace, în vârstă de 79 de ani, scrie Mediafax.

  Instituţia Dalai Lama era importantă în principal din cauza puterii ei politice. Eu am renunţat complet la putere în 2011, când m-am retras”, a spus el. Liderul spiritual al budismului tibetan a anunţat deja că „instituţia Dalai Lama şi-a îndeplinit misiunea”, fără să ofere alte precizări.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.