Dacă Sonita, adolescenta refugiată din Afganistan, ar avea de ales, Michael Jackson i-ar fi tată și Rihanna mamă. Vezi povestea ei luni seara, la Cinema Arta!

  de Special Arad | 16 februarie 2018, 2:17 PM | Cultură | Film

  0

  (foto: etv.err.ee)

  Seria de documentare în serile de luni continuă la Cinema Arta cu „Sonita”, un film documentar care spune povestea unei adolescente refugiate din Afganistan, al cărei vis este să ajungă celebră făcând ceea ce îi place cel mai mult: muzica.

  „Documentary Mondays” este adus la Arad de către Centrul Ceh, în colaborare cu Asoiația CitiZenit și Centrul Municipal de Cultură Arad. Proiecția va avea loc la Cinema Arta luni seara, începând cu ora 20. Intrarea va fi liberă și subtitrarea va fi în limba engleză.

  Filmul a primit Premiul Publicului la International Documentary Film Festival Amsterdam și Premiul Publicului la Sundance Film Festival.

  Sinopsis:

  Dacă Sonita, adolescenta de 18 ani, ar avea de ales, Michael Jackson i-ar fi tată și Rihanna mamă. În jurnalul ei, ea visează să fie un rapper celebru. Momentan, singurii ei fani sunt adolescentele dintr-un adăpost din Teheran. Acolo, Sonita, o refugiată din Afganistan, primește consiliere pentru traumele pe care le-a suferit și îndrumare pentru viitor. Familia ei însă are o viziune diferită a viitorului ei: ca mireasă, fata valorează $9.000. În plus, femeile nu au voie să cânte în Iran. Cum poate Sonita să-și transforme visele în realitate?

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.