Cutremurător! Alex a suferit arsuri grave, apoi, mama sa i-a tocat toți banii de tratament

  de Special Arad | 18 May 2016, 9:03 PM | Naţional

  0

  Dramă cutremurătoare a unui rănit în incendiul din Clubul Colectiv. Aflat pe patul de spital departe de casă, Alexandru Olteanu a aflat cu stupoare că mama sa, care l-a părăsit de la 16 ani, i-a cheltuit toţi banii pentru tratamentul de recuperare.

  Femeia fusese numită de autorităţi însoţitoare a bolnavului, deşi acesta nu fusese de acord. În semn de protest, tânărul a anunţat că intră în greva foamei. Alexandru Olteanu, angajat al barului din clubul Colectiv, în momentul incendiului, cere să i se facă dreptate după ce mama să ar fi cheltuit banii pe care el i-a primit din donaţii şi de la Guvern pentru tratamentul medical de recuperare.

  Internat într-un spital din Marea Britanie, Alexandru susţine pe pagina sa de Facebook că statul „a permis unei persoane iresponsabile şi fără scrupule să fie însoţitorul său în Anglia“. Tânărul a fost internat la Sitalul de Arşi după incendiul de pe 30 octombrie, iar în noiembrie a fost transferat în Anglia.

  „Începând de astăzi intru în greva foamei pentru că statul a permis unei persoane iresponsabile şi fără scrupule să fie însoţitorul meu aici în Anglia. Este vorba de mama mea. Îmi voi continua tratamentul, dar nu voi vorbi cu medicii englezi despre această situaţie“, îşi începe mesajul pe Facebook Alexandru Olteanu, scrie Adevărul.

  Tânărul spune că mama sa a ajuns să-l viziteze la Spitalul de Arşi pe 4 noiembrie, deşi fusese anunţată ce s-a întâmplat cu fiul ei imediat după incendiu. Femeia l-ar fi părăsit când avea 16 ani, iar la 18 ani l-ar fi dat şi afară din casă, la cererea concubinului său.

  „În fine, crezusem că s-a schimbat şi că totul va fi bine“, scrie tânărul, adăugând că, la sfârşitul lunii ianuarie, a început să îşi dea seama că ceva nu era în regulă. „La sfârşitul lunii ianuarie, m-a sunat colegul de apartament să mă întrebe dacă mă voi întoarce acasă şi am decis să îi transfer bani pentru chirie. În acel moment, la spital fiind, mama a scos din poşetă două formulare de la MoneyGram (transfer bani) dintre care unul era necompletat şi unul completat cu numele concubinului ei care se afla în ţară într-un sat de pe lângă Alexandria. În momentul acela mi-am dat seama că e ceva în neregulă, dar am tăcut şi am încercat să aflu mai multe“, povesteşte Alexandru. Când a înţeles că tragedia sa „a fost un bilet la loto câştigător“ pentru cea care-i dăduse viaţă, dar îl abandonase mai târziu, tânărul a refuzat să mai vorbească cu ea.

  „Deja de la mijlocul lunii februarie nu mai voiam să vorbesc deloc cu ea, iar spre sfârşitul lunii începuse să vină la spital şi să mă certe şi să mă acuze de diverse chestii, moment în care am rugat managerul secţiei de arşi a spitalului să vină şi să îi spună să plece. Din acel moment, el m-a întrebat dacă doresc ca mama să nu mai fie lăsată să intre şi mi-au respectat decizia, iar ea nu a mai fost lăsată să intre în camera de spital“, notează Alexandru Olteanu, scrie adevarul.ro.

  Alexandru nu s-a rezumat să o evite pe mama sa, dar, în 14 februarie, ar fi notificat şi Ambasada României la Londra, printr-un e-mail, că vrea să cheme un alt însoţitor, bănuind că mama i-a cheltuit banii. Funcţionarii de la ambasadă au preferat să nu se implice, invocând prevederi legale. „Cei de la ambasadă mi-au spus că însoţitor poate fi doar un membru de familie sau o rudă, indiferent de gradul de rudenie. Lucru care nu este adevărat, pentru că în H.G.36/2016 se specifică că, dacă nu există un membru de familie, poate fi desemnată orice persoană cu simţ de responsabilitate“, mai arată tânărul. În cele din urmă mama tânărului a fost chemată la o discuţie, la care au participat managerul Secţiei de arşi, un asistent social, un delegat de la ambasadă şi un translator. Femeia ar fi promis că-i va transfera 13.000 de lire sterline, suma care ar fi trebuit să îi acopere nevoile din perioada recuperării, în momentul în care el îşi va deschide un cont bancar. Dar nu s-a ţinut de cuvânt.

  „Personalul de la spital m-a ajutat, mergând cu mine la bancă, să pot deschide contul bancar. Pe data de 5 aprilie, contul mi-a fost deschis, iar pe 6 aprilie am sunat-o pe mama, dar nu mi-a răspuns. Abia a doua zi am reuşit să iau legătura cu ea şi a venit la spital ca să putem merge la bancă. Când am ajuns la bancă, aflu cu stupoare că a decis să îmi transfere doar 5.000 de lire, spunând că restul îmi va transfera la sfârşitul lunii, lucru pe care nu l-am acceptat, aşa că am sunat la ambasadă să le spun că mama nu vrea să îşi respecte promisiunea. Doamna consul de la Ambasada din Londra m-a asigurat că banii vor fi transferaţi de mama la sfârşitul lunii şi, într-un final, am acceptat. Apoi am tot încercat să o sun pe mama încă de pe 1 mai şi nu mi-a răspuns nici până acum“, mai spune Alexandru Olteanu pe pagina sa de socializare.

  Alexandru Olteanu afirmă că, în luna martie, mama sa a făcut mai multe drumuri în ţară, părăsind definitiv Marea Britanie pe 19 aprilie. Nu însă cu mâna goală, ci cu cadouri pentru concubinul său, luate din banii primiţi de la Guvern. „A folosit banii cumulaţi în lunile petrecute aici ca să cumpere electrocasnice şi un automobil concubinului ei (persoana din cauza căreia am fost dat afară din casă la 18 ani). De fapt, pentru ea, tragedia asta a fost un bilet la loto câştigător, s-a folosit de banii de la guvern pentru alte scopuri decât cele pentru care erau destinaţi şi eu aş vrea să răspundă în faţa legii pentru asta“, susţine Alexandru Olteanu. În finalul mesajului său, tânărul solicită Agenţiei Naţionale de Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) şi Ministerului Afacerilor Externe (MAE) să ia măsuri în cazul său, considerând că ceea ce a făcut mama sa este un abuz, scrie Adevărul.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.