joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Greva continuă. Sindicaliștii din învățământ nu exclud amânarea examenelor!

  de Special Arad | 29 mai 2023, 11:38 AM | Educaţie | Știri Arad

  2

  Președintele Federației Sindicatelor din Educație, liderul de sindicat Marius Nistor a declarat, la Digi 24, că, în acest moment, se vorbește chiar și de amânarea examenelor, în condițiile în care profesorii sunt în a doua săptămână de grevă, iar Guvernul nu este capabil să rezolve criza. Până în acest moment, cele două părţi, sindicatele şi Guvernul, nu au ajuns la un acord privind nemulţumirile profesorilor. În acest context, președintele Federației Sindicatelor din Educație, Marius Nistor, a precizat, într-o intervenție televizată, luni, la Digi24, preluată mai apoi de edupedu.ro, faptul că „în momentul de față vorbim de amânarea examenelor pentru că suntem în această acțiune de protest fără precedent”.

  Este prima acțiune amplă de protest a profesorilor din ultimii 18 ani , iar negocierile nu par să ducă nicăieri, Nistor precizând în intervenția sa de pe Digi24 și faptul că guvernanții nu și-au imaginat că se poate ajunge aici, pentru că nu au crezut în unitatea și solidaritatea profesorilor, și nu și-au putut imagina nici amploarea nemulțumirilor acestora.

  Liderul sindical Marius Nistor le-a cerut, totodată, atât elevilor, cât și părinților acestora, „să ne înțeleagă și să fie alături de noi”. Nistor a indicat și faptul că profesorii au demnitatea lor și nu pot “accepta niște firimituri sub formă de vouchere sau carduri”.

   

  Citește și: „Mereu sacrificați, niciodată respectați!”. Profesorii protestează în fața Prefecturii Arad | Foto • Video • Special Arad 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu,nu pot fi înțelegătoare,nu ,nu pot fi alături de voi atâta timp cât eu ca părinte și copilul meu de clasa a 8a nu știm când se dau examenele.
   Nu ,nu va pot susține atâta timp cât voi va bateți joc de viitorul unei generații.
   Ați știut din septembrie ce salarii aveți dragilor…de ce nu ați luat atitudine atunci?
   Ma rog la Bunul Dumnezeu sa nu înghețați anul școlar…ca va duce mintea🤮

   --1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.