luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cutremur cu magnitudinea de 5,4 în zona Vrancea, resimţit în Capitală şi în judeţele din Sud-Est

  de - | 28 decembrie 2016, 7:59 AM | Naţional

  0

  Institutul Naţional de Fizică a Pământului (INFP) a revizuit cutremurul produs la ora 1.20 în zona Vrancea, de la 5,2 la o magnitudine de 5,4 pe scara Richter şi o adâncime de 97 de km.

  Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că până la ora transmiterii ştirii nu s-au înregistrat efecte ale cutremurului cu magnitudinea de 5,4, produs în noaptea de marţi spre miercuri, la ora 1.20 în Vrancea.

  Potrivit IGSU, până la această oră, nu s-a înregistrat niciun efect al seismului produs în zona Vrancea, la o adâncime de 97 de km.

  „De la ora producerii cutremurului, până în acest moment, nu s-au înregistrat efecte. Echipajele ISU continuă monitorizarea eventualelor efecte”, transmit reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

  ISUG a postat pe pagina oficială de facebook următorul video cu informații despre cum trebuie să ne comportăm în cazul unui cuntremur

  Reguli generale pe timpul unui cutremurPe timpul declanșării unui cutremur trebuie să vă păstrați calmul și să liniștiți persoanele din jur.

  Dacă vă aflați în interiorul unei clădiri nu ieșiți și nu fugiți pe scări. Nu utilizați liftul.

  Protejați-vă sub tocul ușii, sub o grindă, lângă un perete interior sau adoptați o poziție ghemuit, acoperit și susținut de un obiect solid.

  Mai multe informații despre protecția la cutremur: www.nutremurlacutremur.ro

  #CUTREMUR #POMPIERII #IGSUI #SMURD #România #Pregătire #Prevenire

  Posted by IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania on Tuesday, December 27, 2016

  sursa: ISUG Facebook, Mediafax.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.