Curticiul, pe harta proiectelor europene! Contractul pentru realizarea centurii ocolitoare a fost semnat

  Administrația de la Curtici a turat la maxim motoarele localității și profitând și de vremea bună a redeschis șantierele. Ieri, primarul localității, Bogdan Ban, a semnat proiectul realizării centurii ocolitoare a orașului, dar, fiind invitați în localitatea ne-au fost prezentate alte trei șantiere pe care se lucrează: construirea unei hale pentru patru autospeciale de pompieri în vederea înființării unei secții profesioniste, un parc al copiilor modern care are o valoare de 800 000 RON și asfaltarea uneia dintre străzile importante ale orașului, strada Vlad Țepeș (asfaltare care face parte dintr-un proiect în valoare de două milioane și jumătate de euro finanțat din bugetul local, prin care se dorește asfaltarea a 15 străzi)

  Vorbind despre centura ocolitoare a Curticiului, proiect pentru care am și fost invitați la conferința de presă, primarul Ban ne-a spus„Am fost întrebat dacă am curajul să intru în această „horă” deoarece era vorba de expropieri, partea cea mai grea, fără de care nici nu puteam realiza această centură. Condițiile din proiect impuneau realizarea unui drum nou, iar în urmă cu trei ani și o lună am emis hotărârea de Consiliu local prin care s-a stabilit culoarul pe unde va trece centura ocolitoare. A fost un proiect care, de la bun început, s-a bucurat de sprijinul Consiliului Județean Arad. În lungime de 7.3 km va scoate traficul greu din centrul orașului, rămănând doar o stradă pe care se va mai circula, deoarece nu s-a putut realiza în alt mod centura. Însă acea stradă va avea parte de o modernizare, unde se va interveni la infrastructură, la sistemul pluvial, cât și la podețele curticenilor.”

  Prezenți la conferința de presă, Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, și vicepreședintele CJ Arad, Sergiu Bîlcea, cel care are în atribuții drumurile județene, au ținut să precizeze:

  „Astăzi semnăm contractul pentru centura Curticiului, suntem și noi într-o ultimă fază de adjudecare  pentru tronsoanele Curtici-Macea-Sânmartin (8,6 km n.red), Sânmartin-Socodor (11,61 km n.red) și Socodor Nădab (5 km). Acest proiect, practic are scopul de a lega Chișineu Criș de orașul Curtici și să creeze drumuri alternative între cele două orașe, și până la urmă doi poli de dezvoltare foarte mportanți pentru județul nostru” – Iustin Cionca.

  „Aș dori să mulțumesc și eu atât echipelor din Consiliul Județean, cât și celei din Primăria Curtici pentru că au reușit să dea un exemplu că se poate, că într-un timp relativ scurt putem să satisfacem nevoile cetățenilor, de a avea infrastructură, de a avea parte de dezvoltare. Sper ca în următoarele săptămâni să revenim în localitățile Curtici, Macea și Socodor și să semnăm  trei proiecte de modernizare a tronsoanelor respective” – Sergiu Bîlcea.

  Orașul Curtici va construi centura sud-nord a oraşului (7,3 km)  legând zona industrială cu DN 79 şi cu punctul de trecere de frontieră Vărşand, având alocați ca sumă eligibilă 4,1 milioane Euro.

  Investiția se încadrează în strategia Consiliului Județean Arad de a realiza o rețea de drumuri în zona de graniță prin care să fie potențat rolul de poluri de dezvoltare locală al orașelor Nădlac, Pecica, Curtici, Chișineu-Criș, să se degreveze punctul de frontieră Nădlac prin  redistribuirea traficului transfrontalier către puncte de frontieră alternative și prin care să se asigure legătura dintre DN 79 și punctul de frontieră Vărșand cu ocolirea orașului Chișineu-Criș.

  Prin acest proiect populația localităților Curtici, Macea, Sânmartin și Socodor va avea acces la drumuri modernizate.

  Poate vă întrebați de ce în fotografie apare și fostul subprefect al Aradului, Vasilică Damian. Ei bine, acesta este nou director general al firmei Inteco Holding, deținută de Ovidiu Palcu, firmă care va realiza centura Curticiului.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.