duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Curtea Supremă din SUA a dat undă verde pentru candidatura lui Donald Trump

  de - | 4 martie 2024, 7:50 PM | Internaţional

  0

  Curtea Supremă a SUA tocmai a decis că Donald Trump poate candida la președinție și poate fi înscris pe buletinul de vot în toate cele 50 de state pentru alegerile prezidențiale din 2024, iar clauza de insurecție nu îl descalifică.

  În decembrie, instanța supremă din Colorado l-a eliminat pe fostul președinte Donald Trump de pe buletinul de vot, invocând interdicția prevăzută de cel de-al 14-lea amendament de a candida la alegeri pentru insurgență.

  Dar judecătorii Curții Supreme au fost sceptici în privința acestei măsuri în cadrul unei audieri din 8 februarie și au acuzat statul că și-a depășit autoritatea. Luni au decis că Trump va rămâne pe buletinul de vot.

  Aceasta înseamnă că Trump poate candida marți la alegerile primare, o zi în care ar putea aproape sigila nominalizarea republicană.

  Colorado va vota alături de alte 15 state în cadrul unei competiții maraton denumită Super Tuesday. Este de așteptat ca Trump, în vârstă de 77 de ani, să o învingă pe singura sa adversară rămasă, fosta ambasadoare ONU Nikki Haley.

  sursa: Știri pe surse

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.