Descoperă comunitatea evreiască prin intermediul unor imagini, cărți și documente rare, la Biblioteca Județeană

  de Special Arad | 9 septembrie 2019, 12:30 PM | Cultură

  0

  Expoziția “Evreii din Transilvania: Memoria unei Comunități” este organizată de Teodor Stoica sub egida American Councils for International Education. Vernisajul expoziției va avea loc în data de 13 septembrie, începând cu ora 17:00, locația fiind Biblioteca Județeană “Alexandru D. Xenopol” din Arad, în holul Muzeului de Arte de lângă sala Maitec.

  Expoziția face parte din seria evenimentelor de follow-up ale participanților din cadrul programului “Elie Wiesel Study Tour 2019”, în urma căruia 20 de studenți din România și 5 din Republica Moldova au vizitat locații din România (Sighetu Marmației), Polonia (Cracovia, Auschwitz-Birkenau), Slovacia (Bardejov) și Ungaria (Budapesta). Tematica programului este despre drepturile omului și istoria Holocaustului. Expoziția va include și fotografii, documente și cărți de rugăciune ale cultului mozaic, datând din perioada secolelor al XIX-lea și al XX-lea. Alături de acestea, vor fi expuse diverse cărți în română și maghiară, apărute în ultimii 40 de ani și având ca temă trecutul comunității evreiești în diverse zone ale Transilvaniei.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.