Cupa Liceelor la mountainbike, prima ediție

  de [email protected] | 4 June 2014, 2:47 PM | Sport

  0

  Evenimentul, aflat la prima ediție în orașul nostru, se va desfășura în Parcul Natural Lunca Mureșului Arad sâmbătă, 7 iunie, pe un traseu marcat în lungime de 4 km. care va fi parcurs de 5 ori. Eveniment este adresat elevilor din liceele județului Arad, însă pot participa și elevii de gimnaziu (clasa a 8-a sau sub), dacă aduc completată o declarație pe propria răspundere semnată de către un părinte. Formularul poate fi download-at de aici (link)

  Startul se va da la ora 11:00 pentru toți participanții.

  Organizatorii, Racing Bike Pro, oferă multe premii, plus o bicicletă pusă la bătaie printr-o tombolă.

  Înscrierile se fac la Sediul Lunca Mureșului din Pădurea Ceala în ziua evenimentului între orele 09:00 și 10:30.

  Numerele de concurs se preiau în ziua evenimentului din zona Start/Sosire între orele 9:00-10:30.

  Pentru informații suplimentare sunați la 0755 978 423 – Torok Laci

  TRASEU ȘI CATEGORII:

  Traseul va fi un circuit de 4 kilometri în Pădurea Ceala, circuit care va fi parcurs de 5 ori rezultând un total de 20 km. Traseul este de dificultate medie, nu prezintă dificultăți majore, poate fi parcurs cu lejeritate de către toți participanții, spun organizatorii.

  Categorii și clasamente:

  Pot participa un număr nelimitat de elevi din partea unui liceu. Podiumul/ premiile se vor acorda astfel:

  – locurile 1, 2, 3 – băieți, individual;

  – locurile 1, 2, 3 – fete, individual;

  – locurile 1, 2, 3 pe licee

  La clasamentul pe Licee se va ține cont de primii 3 sosiți din fiecare liceu (fete sau băieți).

  În caz de egalitate, se va lua în calcul cel mai bun rezultat în ordinea pozitiilor.

  Este nevoie de minim 3 elevi dintr-un liceu pentru ca acesta să figureze în clasamentul final pe licee.

  Liceul cu cei mai mulți participant la start va primi titlu de „Cel mai ciclist liceu din Arad”

  Fondul de premii: 5.000 Ron

  ECHIPAMENT OBLIGATORIU:

  – bicicletă în stare bună de funcționare,

  – cască de protecție,

  – număr cu chip (furnizat de organizatori)

  Lipsa acestor articole duce la descalificare.

  NUMERE DE CONCURS:

  Numerele de concurs vor fi primite în momentul validării înscrierii, după ce participantul a completat și a semnat formularul de înscriere și declarația de responsabilitate .

  Numerele de concurs trebuie purtate pe ghidonul bicicletei în loc vizibil, trebuie să fie vizibile pe toată perioada cursei. Logo-urile plasate pe numere trebuie să fie vizibile. Numerele nu trebuie să fie tăiate sau modificate sub nici o formă în timpul concursului. Nerespectarea acestui lucru va atrage după sine descalificarea.

  OPRIREA / RETRAGEREA DIN CURSĂ:

  Organizatorul își rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:

  – s-a accidentat după start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;

  – în cazuri excepționale.

  Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv trebuie să-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control sau la sosire. Neanunțarea retragerii din cursă va cauza o operațiune de căutare și salvare (echipe de salvare) pe cheltuiala participantului implicat. Retragerea va fi confirmată prin semnătura pe foaia de arbitraj. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai bună variantă de retragere dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi și acțiunile ulterioare momentului și locului retragerii, excepție făcând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

  CRONOMETRAJ:
  Cronometrajul se face în sistemul electronic.

  CONSERVAREA NATURII:

  Lăsarea de gunoaie pe parcursul traseelor și/sau distrugerea deliberată a mediului înconjurător va atrage după sine descalificarea.

  SUPORTERI / AJUTOR

  Suporterii pot susține orice competitor cu condiția să respecte regulile de conduită, indicațiile autoritățiilor și/sau ale oficialilor și să nu împiedice desfășurarea competiției. Pe parcursul traseelor nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.), excepție făcând cazurile deosebite și ajutorul acordat în punctele de realimentare amenajate, unde competitorii, pe lângă băuturile, fructele și alimentele energizante oferite de organizatori pot primii și alte alimente sau lichide.

  PENALIZĂRI:

  Următoarele acțiuni atrag descalificarea:

  – scurtarea traseului

  – doping

  – nerespectarea mediului înconjurător

  – modificarea numărului de concurs

  – nerespectarea regulilor competiției

  – comportament nesportiv față de alți participanti, oficiali, public sau alte persoane

  – lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu

  CONTESTAȚII:

  Orice participant poate face o contestație împotriva altui participant care nu a respectat regulile competiției sau împotriva deciziilor oficialilor. Contestația se va depune la biroul de Informații, în scris, la 15 minute de la afișarea rezultatelor complete provizorii împreună cu o taxă de 60 lei. Rezolvarea contestației se va face în următoarele 30 minute. Taxa de 60 lei va fi înapoiată petentului, dacă contestația va fi acceptată.

  Prin înscriere și participare fiecare participant confirmă că a citit, înțeles și acceptat condițiile de participare și aceste reguli, își asumă riscurile participării la WEST BIKE TOUR 2014 Et 2 – PESTERA ROMANESTI MTB – și sunt responsabili pentru propriile acțiuni care ar trebui să țină cont de circumstanțe relevante ca: trafic, condiții meteo, schimbarea vremii, zona în care se află, echipament.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.