duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cum vor funcționa școlile din România, în septembrie. Ore ținute în containere și elevi testați lunar pentru Covid

  de Special Arad | 12 august 2020, 8:10 AM | Educaţie

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Ghidul pentru noul an școlar intră în dezbatere abia săptămâna viitoare, au anunțat reprezentații Ministerului Sănătății. Până atunci, școlile au început deja să își facă planul pentru clase.

  Din septembrie, ar trebui să fie un singur elev în bancă, la cel puțin un metru distanță de ceilalți. În timp ce unele unități de învățământ au spațiu suficient pentru copii, altele caută noi clădiri ori iau în calcul să țină orele in aer liber, atunci când vremea va fi bună.

  Directorii şcolilor din Galaţi au anunţat că, pentru a susţine orele, vor folosi şi anexele unităţilor de învăţământ, pe care le vor transforma în săli de clasă. Din cauza lipsei de spaţiu, unii elevi chiar vor fi mutaţi în alte licee.

  Ore desfășurate în containere

  Petrică Patilea, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: ”În cele din urmă, analizăm posibilitatea achiziţionării unor containere modulare.”

  La containere modulare au apelat şi reprezentanţii Colegiul Naţional Bănățean din Timişoara. Aici au fost create astfel şase noi săli de clasă. Chiar şi aşa, nu e suficient.

  Sorin Ionescu. director Colegiul Naţional Bănăţean: ”În paralel cu amenajarea acestor spaţii de învăţământ luăm în calcul utilizarea tuturor spaţiilor dinsponibile. Este vorba de cele două săli de sport. Este vorba de cantină şcolară şi toate laboratoarele pe care le avem.”

  În Timişoara se lucrează în acest moment la 40 de săli modulare, în nouă şcoli.

  În alte părţi, cum este şi într-o şcoală din Capitală, conducerea a decis ca elevii vor învăţa în două schimburi.

  Violeta Dascălu, director școala gimnazială „Ferdinand I”: ”Am luat în calcul toate spaţiile ca să putem în scenariul verde fim toţi, în special sala de festivităţi. Nu exclud nici posibilitatea orelor în aer liber. Lucrăm cu părinţii la un scenariu în care mai punem nişte băncute în curtea şcolii.”

  Nu este singura școală din Bucureşti care a început să caute soluţii pentru fiecare scenariu posibil.

  Citește continuarea pe stirileprotv.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.