Cum va răsplăti Facebook creatorii de conținut video

  de - | 10 ianuarie 2017, 12:11 PM | Social Media

  0

  Facebook va începe să monetizeze conţinutul video din cadrul propriei reţele sociale, prin afişarea de reclame, potrivit Digi 24.

  După ce timp de mai bine de doi ani s-a concentrat pe creşterea cantităţii, dar şi a calităţii conţinutului video, Facebook urmează să treacă la pasul următor: monetizarea acestui tip de conţinut prin afişarea de reclame.

  Potrivit News.ro, conform unor surse anonime din industrie, Facebook va începe în curând să testeze afişarea reclamelor în cadrul conţinutului video. Aceste reclame ar urma să fie afişate după cel puţin 20 de secunde şi doar pentru clipurile video care au peste 90 de secunde.

  Facebook va împărţi veniturile din acest tip de reclame cu creatorii de conţinut. Aceştia din urmă vor primi 55% din veniturile generate de reclamele afişate în propriile clipuri video. Acelaşi procent este oferit şi de principalul concurent pentru Facebook pe partea video, YouTube.

  Este cunoscut faptul că Mark Zuckerberg nu a fost de acord ca Facebook să afişeze reclame pre-roll – acel tip de reclame care preced clipurile video. Această abordare se potriveşte viziunii şefului companiei şi se poate dovedi şi motivatoare pentru creatorii de conţinut.

  Astfel, creatorii de conţinut vor fi motivaţi să dezvolte conţinut de calitate. Fără reclame pre-roll, afişarea reclamelor din timpul clipurilor va avea loc doar dacă utilizatorul va viziona cel puţin 20 de secunde dintr-un clip video. Această condiţie va fi îndeplinită doar dacă clipul video are calitatea necesară pentru nu plictisi utilizatorul în mai puţin de 20 de secunde.

  Modul în care Facebook a definit afişarea pentru clipurile video a născut controverse în ultimul an. Conform companiei, orice rulare de peste 3 secunde era considerată vizionare. Această abordare era înşelătoare, deoarece, în mod implicit, Facebook redă automat clipurile, iar cele trei secunde garantează practic afişări artificiale.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.