marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Cum a sporit venitul familiei managerul Serviciului de Ambulanță din Constanța

  de Special Arad | 10 august 2022, 12:53 PM | Naţional

  0

  Folosirea funcției pentru a-ți ajuta o rudă să primească un post călduț nu este ceva neobișnuit pentru țara noastră. De-a lungul timpului au fost descoperite sute, dacă nu mii, de astfel de cazuri în care un director, șef, manager și nu numai, și-au folosit influența pe care o avea pentru a asigura un post plătit din banii publici pentru un apropiat.

  Azi este vorba de managerul general al Serviciului de Ambulanță Județean din Constanța care , potrivit Agenției Naționale de Integritate:

  „În perioada exercitării mandatului de manager general al S.A.J. Constanța (13 aprilie 2018 – 13 aprilie 2021), persoana evaluată a semnat mai multe acte administrative cu privire la încadrarea soției sale la Compartimentul de formare profesională a personalului medical și auxiliar din cadrul S.A.J. Constanța, aceasta obținând în perioada 2019 – 2021, venituri din salarii în sumă totală de 799.297 Lei.

  Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 118, alin. (16), lit. c) din Legea nr. 95/2006.

  Totodată, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către BĂDESCU LAURENȚIU a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât în exercitarea atribuțiilor de serviciu a semnat acte administrative prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru soția sa.”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.