Cum a sporit venitul familiei managerul Serviciului de Ambulanță din Constanța

  de Special Arad | 10 august 2022, 12:53 PM | Naţional

  0

  Folosirea funcției pentru a-ți ajuta o rudă să primească un post călduț nu este ceva neobișnuit pentru țara noastră. De-a lungul timpului au fost descoperite sute, dacă nu mii, de astfel de cazuri în care un director, șef, manager și nu numai, și-au folosit influența pe care o avea pentru a asigura un post plătit din banii publici pentru un apropiat.

  Azi este vorba de managerul general al Serviciului de Ambulanță Județean din Constanța care , potrivit Agenției Naționale de Integritate:

  „În perioada exercitării mandatului de manager general al S.A.J. Constanța (13 aprilie 2018 – 13 aprilie 2021), persoana evaluată a semnat mai multe acte administrative cu privire la încadrarea soției sale la Compartimentul de formare profesională a personalului medical și auxiliar din cadrul S.A.J. Constanța, aceasta obținând în perioada 2019 – 2021, venituri din salarii în sumă totală de 799.297 Lei.

  Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 118, alin. (16), lit. c) din Legea nr. 95/2006.

  Totodată, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către BĂDESCU LAURENȚIU a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât în exercitarea atribuțiilor de serviciu a semnat acte administrative prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru soția sa.”

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.