duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Cum se întorc copiii acasă. O zonă din Arad, uitată de Primărie, a devenit raiul câinilor vagabonzi

  de Mihai Todoca | 13 februarie 2024, 2:04 PM | Recomandările editorilor | Strada | Telefonul cititorului

  4

  Ați putea crede că imaginile pe care le vom prezenta mai jos sunt dintr-un sat uitat din marginea județului Arad. Însă nu sunt așa. Sunt imagini de ieri și de azi, dintr-o zonă a orașului care se află la 10 minute de mers cu mașina de centrul Aradului. Cu toate acestea este una din zonele des ignorate de Primărie. Fie că vorbim de iluminatul public, de starea asfaltului, câini, inexistența trotuarelor sau ambrozia care provoacă alergii grave multor arădeni din zonă, Grădina Poștei nu pare să fie o zonă de interes pentru administrația locală.

  Câinii fără stăpân

  Anul trecut în septembrie, Poliția Locală prin Primăria Arad, trimitea un comunicat presei în care anunța că două cartiere au fost „curățate” de câinii fără stăpân. Cartierele la care făceau referire erau Micălaca și Grădiște.

  Locuitorii din Grădina Poștei însă nu au văzut nici o mașină de la Poliția Locală, Serviciul Ecarisaj, care să se ocupe de haita de câini care se află la intrarea pe strada respectivă.

  Patrupedele își fac veacul și în curtea Regiei autonome de drumuri municipale, o entitate intrată în colaps financiar de multă vreme. Totuși o oarecare activitate există la sediul de pe strada Cometei (probabil fiind închiriat/cumpărat spațiul respectiv) mai multe mașini fiind observate venind sau plecând din parcare, iar în poarta căreia, din când în când se oprește câte o mașină care hrănește câinii.

  423105674 379519334705241 8014464623403829721 n

  Renovată prin 2018, strada care duce la depozitul de carburanți OMV (construit într-un mod dubios reactivând o linie ferată care trece la nici un metru de casele oamenilor distrugând-le și despre care s-a scris AICI) a devenit un rai al câinilor fără stăpân.

  O zonă cu mai multe probleme

  Pe de altă parte, o dată cu asfaltarea străzii și a trasării unei piste de biciclete (sau bucăți de ceea ce ar trebui să fie pistă sau trotuar, nici noi nu ne dăm seama deoarece începe de la mijlocul străzii și se termină după 20 de metri), nu s-a luat în calcul și construirea unui trotuar în afara părții carosabile pentru cei care locuiesc în vecinătatea depozitului de carburanți. Sunt și copii care se deplasează de multe ori pe șosea când vin de la școală, iar mașinile trec în viteză pe lângă ei.

  423036247 773927494642705 4372776953618910898 n

  După ce a trecut cu bine de partea în care împarte șoseaua cu mașinile care trec pe lângă el în viteză, copilul din imagini are de „înfruntat” haita de câini care, chiar dacă până acum nu am auzit să fi atacat pe cineva, îl așteaptă la colțul străzii (imaginea anterioară)

  Zona Grădinei Poștei este inclusă ca zona B de impozitare, însă stâlpii de electricitate erau în trecut încă din lemn, aceștia rămânând totuși lângă cei din beton sau fier montați ulterior unei sesizări. Deși o zonă de impozitare B ar trebui să beneficieze și de trotuare dar, cum am menționat anterior, acestea lipsesc cu desăvârșire.

  Mai mult decât atât, ambrozia care face ravagii și în alte zone ale orașului, aici are parte de un tratament inexistent din partea administrației locale, astfel că aceasta se întinde de la an la an și afectează locuitorii și din zona apropiată Grădinei Poștei.

  Cum un rond de seară este puțin probabil să aibă loc pe meleagurile Grădinei Poștei, locuitorii vor trebui să se obișnuiască cu haita de câini, cu lipsa trotuarelor și cu abundența ambroziei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Respectul din partea administrației este 0 față de cetățean Bibart asta nu are un minim de decență, poate a-ți auzit aseară la emisiunea lui la radio, cum i-a dat cu flit acelei femei în nevoie cu 7 copii.
   Ea a spus ca i sa repartizat o cameră fără ferestre baie și bucătărie și Bibart replica ce vreți lux?
   Poate la tarnova toaleta era lux.

   +6 voturi
   +1
   -1
  2. Și Micălaca este uitată de primărie.Drumuri cu gropi mari între linia de tramvai pe strada Voinicilor și trotuare inexistente spre zona industrială de pe Aurel Crișan, îi un pericol pentru pietoni.Se duc pe drum și se plimbă prin sensul giratoriu pe jos printre mașini când se duc la locurile de muncă din zona aia.Pur și simplu nu există trotuare acolo și pot fii accidentați foarte ușor de mașini.

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.