joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cartierele Micălaca și Grădiște, curățate de câinii fără stăpâni

  de Ioana Costaș | 11 septembrie 2023, 6:55 PM | Știri Arad

  0

  Serviciul Ordine Publică și Supraveghere Comunitară din cadrul Poliției Locale și Serviciul Ecarisaj aparținând Gospodăririi Comunale au efectuat, în ultima perioadă, mai multe acțiuni de îndepărtare a câinilor vagabonzi de pe domeniul public în cartierele Micălaca și Grădiște. Câinii au fost transportați la adăpostul de pe Calea Bodrogului.

  Reprezentanții Poliției Locale Arad spun că în cele două cartiere există atât o concentrație mare de locuitori, cât și o incidență ridicată a patrupedelor neînsoțite pe stradă, astfel că s-a impus o astfel de acțiune în Micălaca și Grădiște și că preluarea câinilor fără stăpân a fost dublată de verificarea respectării actelor normative privind animalele de companie.

  „Față de anii anteriori, polițiștii locali acordă o atenție sporită situațiilor în care câinii preluați de la adăpost sunt din nou eliberați pe domeniul public, în mod deliberat. De asemenea, se vor sancționa cazurile în care patrupedele sunt recuperate de la adăpost de către stăpânii al căror dezinteres le-a adus în situația de a rătăci pe străzi. Deținătorilor li se pune în vedere faptul că îngrijirea animalelor presupune și acordarea atenției față de nevoile acestora, furnizarea asistenței medicale, hranei și apei necesare, precum și a unui adăpost corespunzător. De asemenea, lipsa posibilității de mișcare este o problemă vizată de polițiștii locali”, transmite Poliția Locală Arad.

  În gestionarea numeroaselor sesizări referitoare la animalele domestice și pentru a putea interveni în momentele când survin situațiile sancționabile de lege, Serviciul de Supraveghere Comunitară al DGPL apelează la sprijinul asociațiilor de protecție a animalelor și al vecinilor din locațiile identificate ca surse de probleme pentru animale ori pentru comunitate. Datele furnizate de către acești parteneri referitor la tratamentul aplicat câinilor este important în clarificarea singurei categorii de contravenții din competența poliției locale în care victimele nu se pot exprima singure în apărarea lor.

  „În mod evident, cazurile de aplicare de rele tratamente și cruzimea vor fi transmise imediat Biroului Poliției Animalelor din cadrul IPJ Arad, conform prevederilor Legii nr. 205/2004.

  Conform Legii nr. 61/1991, se aplică amendă în situația lăsării în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri. Direcția Generală Poliția Locală le transmite tuturor celor preocupați de bunăstarea animalelor de companie și siguranța cetățenilor din zonele unde câinii fără stăpân își fac apariția frecvent că sesizări privind astfel de situații pot fi transmise la dispeceratul DGPL (0257-939, non-stop, apel gratuit) ori la adresa [email protected]”, mai precizează Poliția Locală Arad.

   

  Citește și: Trei schimburi, în loc de două. Vor fi mai multe echipaje de la Poliția Locală, noaptea, pe raza municipiului Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.