Cum se întorc copiii acasă. O zonă din Arad, uitată de Primărie, a devenit raiul câinilor vagabonzi





Ați putea crede că imaginile pe care le vom prezenta mai jos sunt dintr-un sat uitat din marginea județului Arad. Însă nu sunt așa. Sunt imagini de ieri și de azi, dintr-o zonă a orașului care se află la 10 minute de mers cu mașina de centrul Aradului. Cu toate acestea este una din zonele des ignorate de Primărie. Fie că vorbim de iluminatul public, de starea asfaltului, câini, inexistența trotuarelor sau ambrozia care provoacă alergii grave multor arădeni din zonă, Grădina Poștei nu pare să fie o zonă de interes pentru administrația locală.
Câinii fără stăpân
Anul trecut în septembrie, Poliția Locală prin Primăria Arad, trimitea un comunicat presei în care anunța că două cartiere au fost „curățate” de câinii fără stăpân. Cartierele la care făceau referire erau Micălaca și Grădiște.
Locuitorii din Grădina Poștei însă nu au văzut nici o mașină de la Poliția Locală, Serviciul Ecarisaj, care să se ocupe de haita de câini care se află la intrarea pe strada respectivă.
Patrupedele își fac veacul și în curtea Regiei autonome de drumuri municipale, o entitate intrată în colaps financiar de multă vreme. Totuși o oarecare activitate există la sediul de pe strada Cometei (probabil fiind închiriat/cumpărat spațiul respectiv) mai multe mașini fiind observate venind sau plecând din parcare, iar în poarta căreia, din când în când se oprește câte o mașină care hrănește câinii.
Renovată prin 2018, strada care duce la depozitul de carburanți OMV (construit într-un mod dubios reactivând o linie ferată care trece la nici un metru de casele oamenilor distrugând-le și despre care s-a scris AICI) a devenit un rai al câinilor fără stăpân.
O zonă cu mai multe probleme
Pe de altă parte, o dată cu asfaltarea străzii și a trasării unei piste de biciclete (sau bucăți de ceea ce ar trebui să fie pistă sau trotuar, nici noi nu ne dăm seama deoarece începe de la mijlocul străzii și se termină după 20 de metri), nu s-a luat în calcul și construirea unui trotuar în afara părții carosabile pentru cei care locuiesc în vecinătatea depozitului de carburanți. Sunt și copii care se deplasează de multe ori pe șosea când vin de la școală, iar mașinile trec în viteză pe lângă ei.
După ce a trecut cu bine de partea în care împarte șoseaua cu mașinile care trec pe lângă el în viteză, copilul din imagini are de „înfruntat” haita de câini care, chiar dacă până acum nu am auzit să fi atacat pe cineva, îl așteaptă la colțul străzii (imaginea anterioară)
Zona Grădinei Poștei este inclusă ca zona B de impozitare, însă stâlpii de electricitate erau în trecut încă din lemn, aceștia rămânând totuși lângă cei din beton sau fier montați ulterior unei sesizări. Deși o zonă de impozitare B ar trebui să beneficieze și de trotuare dar, cum am menționat anterior, acestea lipsesc cu desăvârșire.
Mai mult decât atât, ambrozia care face ravagii și în alte zone ale orașului, aici are parte de un tratament inexistent din partea administrației locale, astfel că aceasta se întinde de la an la an și afectează locuitorii și din zona apropiată Grădinei Poștei.
Cum un rond de seară este puțin probabil să aibă loc pe meleagurile Grădinei Poștei, locuitorii vor trebui să se obișnuiască cu haita de câini, cu lipsa trotuarelor și cu abundența ambroziei.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)