joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cum schimbă viața rolurile… Revoluționarul Ieran și-a dus colonelul, Ioan Ulică, cu ARO-ul

  de O. Peniță | 10 iunie 2015, 9:58 AM | Culise | Recomandările editorilor

  2

  Pentru cine nu știe, revoluționarul Nicolae Ieran era considerat, în anii 2000, un element „problemă” atunci când aveau loc întâlniri publice, vizite ale unor demnitari ai statului român sau orice alt gen de manifestări care îi „solicitau” acestuia o luare fermă de poziție și, implicit, o intervenție cât de cât zgomotoasă… Era mai mult decât deranjant pentru oricine.

  Tuturor le era frică de temperamentalul Ieran și se părea că nimeni nu-i găsește antidotul. Ei bine, următorul episod pe care o să-l povestim, e celebru și a făcut deliciul poveștilor hazlii la multe mese întinse. Asta pentru că, Ioan Ulică, comandantul IPJ Arad în anul 2001, a cărui înmormântare a fost ieri, a găsit antidotul „problemei” Nicu Ieran…

  Se știa că vine la Arad, în vizită de lucru, președintele din 2000-2004, Ion Iliescu. În sala mare a Primăriei urma să aibă loc o întâlnire mai amplă, la care, așa cum erau ordinele, Nicu Ieran nu trebuia în nici un chip să ajungă. În fine… Deși filat câteva zile înainte de vizita președintelui, pentru a se afla ce pregătește cu această ocazie, Ieran apare pe neașteptate în fața Palatului Administrativ. Operativ, comandantul IPJ Arad este informat prin stație cu privire la „problemă”. În acel moment, Ulică îi spune subordonatului său, telefonic: „Ia ARO-ul, băgați-l pe Ieran înauntru, plecați din fața Primăriei, opriți și cumpărați o sticlă de vodcă și plimbați-l până se termină motorina! Să nu-l văd acolo cumva că e bai mare!”.

  Și-l plimbau ofițerii pe Ieran până li se acrea… iar Nicu își facea damblaua în ARO… nederanjând pe nimeni, decât pe ofițerii care erau cu el… Și asta s-a întâmplat de fiecare dată când situația se impunea iar prezența lui Ieran la evenimente era interzisă.

  La înmormântarea lui Ioan Ulică, ieri (marți, 9 iunie), Ieran a fost prezent. A ținut să-l conducă pe ultimul drum pe fostul comandant. Și, bineînțeles, nu a putut să se abțină nici cu acest prilej…  spunând: „Tot timpul mi-a fost dor de ARO-urile de atunci… Acum o să-mi fie dor și de Ulică”. Până la urmă… Ieran l-a condus pe Ulică cu ARO-ul…

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. am fost bu dl ieran atunci..ce vremuri..de la ,,3 trepte” am plecat sa vedem pe taica ion ilici iliescu..da odata iesiti de acolo am intrat la ,,banner paradise„ STRICT PT CUNOSCATORI…fiind beat am intrat si la ,,clubul liberalilor” de acolo am aflat ca dl. ieran, viitorul primar al aradului fu saltat de gaie.se vorbea ca i-ar fi rupt mina cu usa de la aro pe atunci, dar nicu (dupa o sapt l-am vazut )nu a confirmat asta. e un adevarat nebun. io l-as pune primar plus prefect pe viata.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.