Cum să vă cumpărați un colțar

  de Special Arad | 6 aprilie 2021, 6:06 PM | Advertorial

  1

  Transformați-vă spațiul de locuit făcând o declarație de stil dramatică cu un colțar pentru living care a fost conceput pentru a se potrivi cu precizie atât în ​​ceea ce privește dimensiunea, cât și stilul.

  Secțiunile din acest articol iau în considerare toate deciziile importante pe care trebuie să le luați atunci când vă cumpărați colțare pentru living. Să începem!

  Maximizați-vă locurile de șezut

  Fără îndoială, una dintre cele mai populare opțiuni de canapea pentru sufragerie este o canapea cu trei locuri sau, în caz contrar, o canapea cu trei locuri și una cu două locuri, aranjate pe pereții opuși.

  De obicei, cu acest tip de amenajare, aveți spațiu mort pe fiecare parte a canapelei sau în colțul unghiului drept format din canapele. Uneori puteți folosi spațiul mort pentru o măsuță laterală sau un ornament, dar nu ar fi mai bine să-l folosiți pentru locuri suplimentare?

  Ei bine, acest spațiu mort este perfect pentru un colțar. Acesta, prin natura sa, are un scaun de colț care, desigur, este un spațiu suplimentar pentru cineva, dar, de asemenea, poate fi aranjat să aibă 3, 4 sau 5 locuri în orice direcție. Astfel, profitați la maximum de spațiul pe care îl aveți la dispoziție pentru a vă așeza în living sau în orice altă cameră.

  Faceți o schiță rapidă a casei dvs. cu câteva măsurători de bază ale camerei și ale canapelelor existente. Comparându-le pe acestea cu spațiul disponibil, ar trebui să puteți avea o senzație bună pentru spațiul suplimentar de șezut pe care vi-l va oferi un colțar.

  Unde să îl poziționați?

  Răspunsul evident la întrebarea unde să vă poziționați colțarul în cameră este în colț, nu? Oricât de evident ar părea, acesta nu este neapărat răspunsul. Vă vom explica de ce.

  Poziționarea colțarului în colțul camerei

  Evident, de cele mai multe ori, acesta este locul în care va fi poziționat colțarul. Chiar și așa, mai sunt câteva lucruri la care trebuie să vă gândiți, cum ar fi dacă acesta se va potrivi în camera dvs.? Va fi suficient spațiu pentru a vă plimba în jurul său? Va bloca vreo fereastră sau ușă?

  Poziționarea colțarului în mijlocul camerei

  Această opțiune nu este atât de neconvențională pe cât ați putea crede. Colțarele pot funcționa excelent în mijlocul camerei sau pe laterală, deși această opțiune depinde destul de mult de dimensiunea și forma camerei dvs. și funcționează cel mai bine dacă aveți un spațiu mare, în plan deschis, pe care vă doriți să îl împărțiți în mai multe spații funcționale.

  Forme de colțare pentru living

  Există două forme populare de colțar disponibile: simetrică și asimetrică, în formă de L. Forma care va funcționa cel mai bine pentru dvs. va fi dictată în mare măsură de spațiul pe care îl aveți la dispoziție în camera dvs.

  Cât de mare ar trebui să fie?

  Când cumpărați un colțar, trebuie să găsiți echilibrul corect între numărul de locuri pe care le aveți în cameră și cantitatea de spațiu de care aveți nevoie ca să vă plimbați în cameră. Nu are prea mult rost să aveți o mulțime de spațiu de relaxare, dacă nu puteți intra pe ușă.

  Majoritatea producătorilor de colțare pentru living tind să se concentreze pe producerea și vânzarea de colțare de 5 locuri, adică cele cu un scaun de colț care are 2 locuri și un braț pe ambele părți ale acestuia.

  De stânga sau de dreaptă

  O întrebare cu adevărat populară este dacă să alegeți un colțar de stânga sau de dreapta. Desigur, deși răspunsul la această întrebare ar putea părea complet evident, nu este neapărat cazul.

  Cu toate acestea, înainte de a răspunde la întrebare, ar trebui să subliniem că aceasta este o problemă doar dacă colțarul dvs. este asimetric sau în formă de L.

  Răspunsul este că depinde de perspectiva dvs., odată ce vă așezați pe canapeaua în formă de L sau vă uitați la ea. În al doilea rând, depinde de spațiul pe care îl aveți la dispoziție și cum este amenajată camera.

  Stiluri de brațe

  Alegerea brațelor poate face o mare diferență în ceea ce privește dimensiunea canapelei și declarația de stil pe care o face canapeaua dvs. Există 5 stiluri diferite de brațe, iar dacă includeți și opțiunile de capete fără brațe, care ar putea fi descrise tehnic ca tipuri de brațe, acest lucru extinde numărul total de opțiuni de brațe dintre care puteți alege până la 7.

  •  Brațe înguste joase – îngrijite și compacte și cea mai populară alegere.

  •  Brațe late joase- scăzute, așa cum sugerează și numele, dar, de asemenea, groase și excelent pentru a vă susține mâinile sau obiectele personale.

  •  Brațe înguste și brațe largi înalte – versiuni mai înalte ale celor de mai sus.

  •  Brațe curbate – brațe rotunjite elegante.

  Cu sau fără scaune extensibile

  Scaunele extensibile sunt completări extrem de populare pentru colțare. Dacă v-ați ridicat vreodată picioarele pe o canapea cu scaun extensibil, veți înțelege exact de ce. Poate fi extrem de satisfăcător să vă odihniți picioarele obosite și să vă întindeți pe un scaun extensibil. Singura problemă pe care o au este că induc prea mult somnul. Combinarea unui scaun extensibil cu un colțar este, de asemenea, o modalitate excelentă de a crea o canapea în formă de U.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.