sâmbãtã, 13 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Cum folosești un grătar electric pentru mâncare savuroasă în orice anotimp

  de Special Arad | 14 iulie 2023, 1:48 PM | Advertorial

  0

  Mirosul familiar al alimentelor care sfârâie pe grătar este una dintre cele mai bune părți ale zilelor calde și unul dintre lucrurile la care visezi cel mai mult în zilele lungi și întunecate de iarnă. Ei bine, a sosit timpul să-ți pui planurile în aplicare. De ce să nu ai câțiva prieteni prin preajmă și să preparați niște mâncăruri delicioase?

  Cu toate acestea, grătarele nu sunt întotdeauna simple. În tot entuziasmul și anticiparea, este ușor să arzi carnea sau să o lași prea puțin la preparat. Trebuie să aștepți până se încălzește, să ții temperatura sub control și să te asiguri constant că totul se gătește corect. Și apoi vine și procesul de curățare a grătarului!

  Este ușor ca o mică întâlnire distractivă să se transforme într-o adevărată corvoadă. Nu numai asta, dar dacă ești conștient de sănătate și încerci să faci alegeri alimentare pozitive, nu este întotdeauna ușor. Grătarele sunt sinonime cu burgeri, cârnați și alte cărnuri bogate în grăsimi și calorii. Există, de asemenea, presupuneri potrivit cărora fumul de la grătar poate avea și el consecințe negative asupra sănătății.

  Deci, având în vedere toate acestea, s-ar putea să cauți o modalitate mai ușoară și mai sănătoasă de a te bucura gustul deosebit al alimentelor la grătar. Sau poate dorești pur și simplu să găsești o soluție simplă pe care să o poți folosi pe tot parcursul anului pentru a face mai hrănitoare – și delicioase! – mesele.

  Dacă da, de ce să nu te gândești să investești într-un grătar electric? Modelele inteligente, de exemplu, pot oferi aroma delicioasă ca a grătarului clasic de exterior, evitând în același timp atât de multe dintre dezavantaje.

  Dacă vrei o opțiune pentru mâncăruri și mai sănătoase, în special pentru legume, poți încerca o friteuză cu aer cald Tefal.

  Citește în continuare pentru a afla tot ce trebuie să știi despre grătarele de interior. Ele ar putea fi soluția pe care ai căutat-o.

  Cum se folosește un grătar electric

  Dacă ești nou în ceea ce privește grătarele electrice, există o întrebare care este probabil în prim-planul minții tale: cum îl folosești? Din fericire, răspunsul este destul de simplu! Spre deosebire de grătarele tradiționale, acestea vin cu un simplu buton de pornire-oprire. Odată ce este pornit, grătarul va începe să se preîncălzească. Acest lucru presupune că l-ai conectat și l-ai băgat în priză, desigur!)

  Cele mai multe grătare vor avea un indicator luminos pentru a-ți spune când grătarul a atins temperatura dorită. Odată ce este gata, trebuie pur și simplu să așezi mâncarea aleasă pe spațiul de gătit și să închizi capacul. Poți unge ușor grătarul în prealabil, cu puțin unt sau chiar untură, dacă vrei, dar de obicei, va fi nevoie doar de puțin ulei. Acest lucru face ca utilizarea unui grătar să fie o opțiune mult mai sănătoasă decât prăjirea, de exemplu.

  Unele grătare vin cu o gamă de opțiuni prestabilite pentru a te ajuta. Poți utiliza cadranul la îndemână pentru a selecta opțiunea corespunzătoare. Fie că gătești friptură de porc, pui sau pește, există o setare pentru tine.

  Odată ce ai așezat mâncarea pe grătar și l-ai închis, grătarul va detecta grosimea și va regla timpul de gătire în consecință. Tot ce trebuie să faci este să stai relaxat și să aștepți! Sau, de ce nu, să te ocupi de pregătirea unei salate delicioase în timp ce grătarul își face magia? Afișajul din partea din față a grătarului se va aprinde pe măsură ce mâncarea se gătește, trecând de la „rare” la „bine făcut”. Vei ști sigur momentul în care mâncarea este gata de a fi savurată.

  Beneficiile pe care ți le aduce un grătar electric

  Mica prezentare generală a modului de utilizare a grătarului electric a arătat deja unul dintre beneficiile lor majore – sunt ușor de utilizat! Nu numai că se pornesc și se opresc prin apăsarea unui buton, dar se încălzesc rapid la o temperatură controlată.

  Te-ai convins că merită investiția? Atunci aruncă o privire prin magazinele online și comandă și tu un grătar de interior.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.