vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cum evoluează lucrările de la „Ghiba Birta” și unde au dispărut schelele

  de Raluca Medeleanu | 4 februarie 2022, 1:03 PM | Administraţie | Știri Arad

  1

  Începute în 2019 și cu o valoare totală a investiției de circa 2 milioane de euro, lucrările de reabilitare a imobilului ce găzduiește Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” trebuiau finalizate deja în toamna lui 2021, dar încă sunt departe de a se apropia de final. Aflăm de la Primărie că ele sunt realizate la ora actuală într-o proporție de doar 40%.

  Întârzierile numite de autoritățile locale ca fiind „inacceptabile” au fost cauzate de firma Vesa Construzioni SRL din diferite motive, fie legate de ritmul de lucru al muncitorilor, fie legate de bani, investiția fiind executată din fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

  În tot acest timp, elevii au mers la școală (cât s-a mers în această perioadă de pandemie) într-un sediu care aparține Fundației Vasile Goldiș pentru care Primăria plătește o chirie de circa 4000 euro pe lună, evident, din bugetul local al Aradului.

  Dacă lucrările au mers foarte greu până acum, în această iarnă (2021-2022) ele par să se fi oprit complet, căci a fost dată jos inclusiv schela. Curioși ce s-a întâmplat și care este procentul de execuție a lucrărilor până la ora actuală, am contactat purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău, care ne-a declarat că schela a fost înlăturată întrucât contractul de închiriere a acesteia a ajuns la final, iar momentan lucrările exterioare oricum sunt puse pe pauză, din cauza condițiilor meteo, urmând ca schela să fie reasamblată la reluarea lor.

  „În această perioadă, având în vedere condițiile meteo, se execută lucrările prevăzute la interior. Se realizează instalațiile de stingere a incendiului și se refac instalațiile de încălzire și cele de canalizare. Pe partea de construcții-rezistență se cofrează și se armează pentru turnarea betonului în planșeul peste parter”, ne-a declarat Ralu Cotrău.

  În legătură cu eventuale sancțiuni aplicate firmei pentru marile întârzieri, nu ni s-a spus o sumă exactă: „La fiecare situație de lucrări se aplică penalizări conform contractului pentru depășirea termenului de execuție”.

  Municipalitatea estimează că elevii vor reveni în sediul complet reabilitat în toamna acestui an.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.