duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Lucrările de la Colegiul „Elena Ghiba Birta”, încă nefinalizate: „Se află într-o întârziere absolut inacceptabilă”

  de Special Arad | 12 noiembrie 2021, 8:48 AM | Administraţie

  0

  Comunicat.Deși s-au făcut lucrări de o mare complexitate privind consolidarea clădirii Colegiului Național <Elena Ghiba Birta>, stadiul reabilitării acesteia se află într-o întârziere absolut inacceptabilă.”, este de părere viceprimarul municipiului Arad, Lazăr Faur.

  Acesta a convocat joi, 11 noiembrie, o ședință operativă cu constructorii contractați de municipalitate pentru a analiza execuția lucrărilor de reabilitare a unității de învățământ și pentru a identifica o soluție de recuperare a întârzierilor înregistrate.

  “Scopul nostru este să redăm școala copiilor si profesorilor, cât mai repede posibil“, a declarat viceprimarul Faur. În caz contrar, edilul nu exclude posibilitatea rezilierii contractului și demararea unei noi proceduri de achiziție în vederea contractării unui nou executant pentru finalizarea investiției.

  Proiectul municipalităţii de reabilitare a acestei clădiri se numără printre cele care au obţinut finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi presupune reabilitarea integrală a celor două corpuri de clădire A și B, atât în zona spațiilor pentru învățământ, sport, cantină, spații administrative cât și modernizarea sălii festive care se va dota cu echipament nou pentru scenă și sală (videoproiector, instalații sonorizare, scaune ignifugate tip fotoliu, ecran proiecție etc).

  Necesitatea realizării acestor lucrări se impunea în vederea asigurării condițiilor optime de desfășurare a unui învățământ modern, precum și pentru a adapta clădirile la noile cerințe de autorizare a funcționării, alături de reducerea consumurilor de energie electrică și termică.
  Lucrările au început în toamna anului 2019, cu o durată de execuţie de 24 de luni. Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 2 milioane de euro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.