marþi, 19 martie, 2024

Special Arad Logo

    Cum evitați supraîncălzirea telefonului în timpul verii

    de Special Arad | 7 august 2018, 8:46 AM | IT | Utile

    0

    Smartphone-ul nu agreează nici temperaturile scăzute nici cele ridicate. Și da, este vară, soarele își face datoria și căldura nu este neapărat cel mai bun aliat al smartphone-ului nostru. Deci, dacă suntem pe plajă sau stăm la soare și prin diferite moduri noi suntem protejați de soare, cu telefonul nostru prețios este o altă poveste.

    Înainte de a intra în detalii, trebuie să spunem că încălzirea accidentală a smartphone-ului și pe perioade scurte nu este neapărat o problemă. Pe termen lung, se schimbă situația deoarece componentele se vor deteriora mult mai repede, deși cele mai multe dintre ele sunt proiectate să reziste la căldură ridicată.

    Bateria și procesorul sunt două elemente care trebuie luate în considerare, deoarece acestea sunt adesea principalele surse de căldură internă. Cu toate acestea, vara și soarele arzător sunt alte cauze care pot provoca necazuri serioase bijuteriilor noastre electronice.

    Iată câteva sfaturi, prin intermediul PhoneAndroid, pentru a proteja smartphone-ul de căldurile caniculare.

    Nu lăsați telefonul în autoturism! Mașinile sunt adevărate cuptoare, mai ales când sunt parcate la soare. Căldură puternică este dăunătoare pentru companionul nostru electronic. La urma urmei, este interzis să lăsați copiii și animalele de companie în mașină în astfel de condiții, această logică funcționează și pentru smartphone-ul dvs.

    Nu este recomandabil să-l lăsați în torpedou, chiar dacă acolo este umbră! Această locație are o reputație foarte proastă pentru orice fel de dispozitiv electronic, mai ales dacă mașina este parcată la soare.

    Bluetooth, Wi-fi sau GPS activate sunt o sursă suplimentară de căldură care poate fi oprită în zilele caniculare. Dacă nu aveți neapărat nevoie de aceste facilități este bine să activați modul de avion de pe telefon. Odată ce unele funcții sunt oprite, telefonul va consuma mai puțină energie și, prin urmare, se va încălzi mai puțin. În plus, crește autonomia smartphone-ului.

    Dacă mergeți la plajă nu puneți smartphone-ul direct sub razele soarelui, găsiți un loc unde este umbră. O husă, chiar de piele, nu ține de umbră telefonului aflat la soare!

    Încercați să jucați cât mai puțin pe smartphone în zilele călduroase, un factor important de luat în considerare. Acest lucru solicită mai mult procesorul care automat va genera mai multă căldură. Aceasta în combinație cu cea din exterior poate ridica temperatura smartphone-ului! O problemă reală în timpul perioadelor cu temperaturi ridicate.

    În unele cazuri, este adevărat că mai de rar, smartphone-ul poate exploda. Acest lucru se datorează în principal supraîncălzirii bateriei. Dar nu uitați, dacă utilizați baterii originale de la producători nu ar trebui să aveți probleme. Fiți atenți, totuși!

    Nu puneți smartphone-ul la soare cu ecranul în sus, va fi prima componentă afectată. Chiar și cele mai bune ecrane de pe smartphone-uri nu pot rezista la razele intense ale soarelui. Cel mai vizibil va fi că ecranul va răspunde foarte greu sau deloc la comenzile tactile. Rezolvarea în cel mai fericit caz este schimbarea ecranului AMOLED. În cazul unui Samsung Galaxy S8, unul dintre punctele forte ale telefonului, costă în jurul a 250 de euro.

    Dacă în ciuda tuturor acestor sfaturi, smartphone-ul este fierbinte, opriți-l și puneți-l la umbră, astfel încât să se răcească liniștit și mai ales încet. Nu răciți telefonul în frigider! Riscul de deteriorare este enorm, se poate forma condens în circuitele electronice și acest lucru poate însemna sfârșitul smartphone-ului.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    6 + 0 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.