Cum arată doodle-ul cu care o fetiţă de 11 ani a câştigat concursul „Doodle 4 Google” SUA

  de Special Arad | 9 iunie 2014, 11:48 PM | Internaţional

  0

  Audrey Zhang, o fetiţă în vârstă de 11 ani, a câştigat concursul “Doodle 4 Google” din SUA şi o bursă şcolară în valoare de 30.000 de dolari, cu un logo în care prezintă o maşinărie ce ajută la purificare apei poluate, informează Gandul.info via washingtonpost.com.

  Audrey, care locuieşte în statul New York, a fost desemnată câştigătoare a ediţiei din acest an a concursului “Doodle 4 Google”, la care au participat mii de tineri din SUA şi care a avut ca temă mediul.

  Logoul lui Audrey Zhang – realizat sub forma unui desen – a fost postat, luni, pe google.com, într-o versiune animată.

  Această creaţie este luxuriantă, bogată şi completă, a declarat Ryan Germick, liderul artiştilor care fac parte din echipa Google Doodle. “Fiecare frunză (din desenul realizat de Audrey Zhang, n.r.) pare că are viaţă în ea”, a mai spus el.

  tumblr-n540jce4gg1qzsl3do1-500

  De asemenea, este pentru prima dată când Google a animat un logo creat în acest concurs, Ryan Germick precizând că echipa sa nu a realizat iniţial cât de dificil va fi “să aducă la viaţă” acest logo.

  Audrey a câştigat în cadrul concursului organizat de Google o bursă şcolară în valoare de 30.000 de dolari şi o bursă de tehnologie de 50.000 de dolari pentru şcoala unde învaţă, Island Trees Middle School din Levittown, New York.

  De asemenea, Google a donat o sumă de 20.000 de dolari în numele ei pentru un program al cărui scop este furnizarea de apă curată în toaletele a zece şcoli din Bangladesh, un stat situat în Asia de Sud.

  Audrey, care realizează de asemenea sculpturi şi bijuterii, a afirmat: “Dacă nu desenezi, atunci nu poţi arăta nimănui cum arată ideile tale”.

  Competiţii similare pentru a decora pagina Google în momente speciale au fost organizate de-a lungul timpului în peste 30 de ţări, între care şi România. Astfel, în 2012, Google România a sărbătorit 1 Decembrie cu un logo desenat de Iasmina Maria Răceanu – o elevă de clasa a VIII-a din Suceava, care a câştigat concursul “Doodle 4 Google”, care s-a aflat atunci la prima ediţie şi a fost dedicat Zilei Naţionale a României.

  Doodle-urile sunt reprezentări ocazionale ale logoului afişat pe prima pagină a Google, cel mai celebru motor de căutare la nivel internaţional, ce au acompaniat de-a lungul anilor toate căutările online făcute de utilizatorii Google din întreaga lume.

  Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea. În galeria celor mai recente logouri dedicate României s-au numărat Constantin Brâncuşi, George Enescu, I.L. Caragiale, Sergiu Celibidache, Mărţisorul sau Ziua Naţională a României.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.