vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cum alegem o baterie externă, la ce trebuie să fim atenți?

  de - | 2 iulie 2019, 8:27 AM | IT

  0

  De multe ori telefonul sau tableta rămâne fără baterie înainte de sfârșitul zilei. Se întâmplă să nu găsim o priză imediat și atunci apar „problemele”. Soluția cea mai la îndemână în astfel de situații este o baterie externă, un power bank. O astfel de baterie poate reîncărca smartphone-ul fără probleme de mai multe ori în funcție de capacitatea bateriei externe.

  Acest lucru este foarte convenabil când călătoriți sau sunteți departe de casă și de o sursă de curent electric. Bateriile externe vin în multe dimensiuni, de diferite capacități și game de prețuri. Și nu numai! Unele baterii externe sunt dotate cu funcții precum încărcare rapidă, cabluri încorporate, adaptoare de curent alternativ, indicator LED-uri – chiar și abilitatea de a vă porni automat mașina.

  Iată la ce trebuie să fiți atenți atunci când vreți să cumpărați o baterie externă pentru un telefon, o tabletă sau un PC.

  Dimensiunea și capacitate bateriei. O baterie externă poate încărca un smartphone o dată sau de mai multe ori. Va trebui să știți capacitatea bateriei pe care o veți încărca. Un iPhone X, de exemplu, este alimentat de o baterie de 2.716 mAh, în timp ce un Samsung Galaxy S8 are o baterie de 3.000 mAh. După ce știți capacitatea bateriei telefonului, vă orientați ce baterie portabilă vreți și aflați ce capacitate are. Un încărcător mic de 3.000 mAh, de exemplu, ar fi mai mult decât suficient pentru a încărca complet majoritatea smartphone-urilor.

  Odată ce ajungeți la peste 3.500 mAh, dimensiunea bateriei crește până la punctul în care este mai puțin probabil să se potrivească în buzunar sau va fi mai grea într-o poșetă. Există chiar baterii care vă permit să alimentați laptopurile și să încărcați un telefon mediu de 10 ori, conform PCmag. Desigur, ele sunt unele dintre cele mai mari ca dimensiuni, sunt mai grele și mai scumpe.

  În general, cu cât bateria externă este mai mare ca dimensiuni, cu atât mai mare este capacitatea acesteia. Vă recomandăm să cumpărați o baterie externă de 10.000 mAh, cu o astfel de baterie sunteți în siguranță și puteți încărca de mai multe ori un telefon. Pentru cei care contează dimensiunile, greutatea, designul sau chiar un indicator LED sau o lanternă pe bateria externă, sunt suficiente variante pentru a alege.

  Porturi de intrare și ieșire. Tipul portului (sau al porturilor) unei baterii determină nu numai dacă este compatibilă cu dispozitivul pe care doriți să-l încărcați, ci și viteza de încărcare. Cel puțin, majoritatea acumulatorilor externi vor avea un port USB standard pentru intrare și un port USB-A pentru ieșire. Dar, cu mai multe telefoane, tablete și laptop-uri care adoptă standardul USB-C, veți găsi adesea un port USB-C pe lângă un USB-A.

  USB-C vă permite, în general, să încărcați mai repede și să le găsiți pe multe telefoane noi. Trebuie să fiți atenți și la altceva, în timp ce unele baterii au intrare USB-C, ele nu au ieșire USB-C. Atenție la compatibilitate!

  Încărcarea rapidă. Un alt factor de luat în considerare este cât de repede o baterie externă vă poate încărca telefonul. Cele două standarde principale de încărcare rapidă cele mai întâlnite sunt Samsung Adaptive Fast Charging și Qualcomm Quick Charge. Ambele funcționează într-o manieră similară, prin creșterea tensiunii, nu prin amperaj.

  Încărcarea rapidă Samsung funcționează nu numai cu dispozitive Samsung, în timp ce Qualcomm Quick Charge necesită ca dispozitivul dvs. să aibă un chipset compatibil Snapdragon. Aceste standarde vă permit să încărcați telefoanele acceptate la o capacitate de 50% în 30 de minute, ceea ce este deosebit de bun atunci când aveți nevoie urgentă de putere mai multă pe telefon. Verificați care dintre ele se potrivește aparatului dvs!

  Încep să apară pe piață și baterii externe cu încărcare wireless. Sunt mai puține și trebuie să aveți, de asemenea, un smartphone ce poate fi încărcat wireless!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.