Autonomia bateriilor telefoanelor inteligente ar putea crește de cinci ori

  de Special Arad | 29 iulie 2018, 10:20 PM | IT

  0

  Bateriile care garantează autonomia smartphone-urilor noastre ar putea avea o evoluție spectaculoasă în scurt timp. Mai multe metode pentru creșterea performanței bateriilor sunt testate în mod constant și acum o echipă de cercetători norvegieni consideră că au găsit soluția pentru baterii mult mai performante. Prin combinarea siliconului și a grafitului, se asigură prelungirea de până la cinci ori a duratei de viață a bateriilor.

  Au mai fost știri despre baterii pe bază de grafen (grafit), acestea ar putea încărca un smartphone în doar 7 secunde. Samsung Electronics a brevetat această tehnologie cu bile de grafen în Coreea de Sud și în Statele Unite. În baterii, grafenul accelerează foarte mult transferul de energie. Materialul are, de asemenea, avantajul de a fi flexibil, lucru ce permite utilizarea în baterii.

  Știm deja că firma Samsung are unul dintre cele mai bune telefoane ca durată de viață a bateriei conform testelor, este vorba de Samsung Galaxy S8 cu 8h și 22 min. rezultat excelent, depășit de Apple iPhone 7 Plus cu 9h 5 min. Deci nu ne miră preocupările companiei Samsung în acest domeniu, dar și a altor companii din industria telefoniei mobile.

  Business Insider, un site web american specializat pe știri din business și tehnologie, scrie că o echipă de cercetători norvegieni au reușit să dezvolte o nouă tehnică, prin combinarea siliconului și a grafitului, pentru a prelungi substanțial autonomia smartphone-urilor noastre. Conform PhonAndroid, dispozitivele noastre portabile nu ar fi singurele care ar putea beneficia de noua descoperire, deoarece această tehnologie ar putea să se aplice și bateriilor aflate pe laptopuri și alte dispozitive portabile sau pe mașinile electrice.

  Pentru a realiza acest lucru cercetătorii au folosit un material bine-cunoscut: siliconul. Știm deja că acesta are proprietăți de a îmbunătăți capacitatea bateriilor noastre. Dar până acum, a existat o mare problemă: siliconul tinde să se umfle atunci când este folosit în acumulatori, reducând drastic durata de viață a bateriilor în comparație cu tehnologia pe bază de grafit sau litiu-ion.

  Dar cercetătorii au venit cu ceva nou, cu un proces tehnologic nemaifolosit anterior, au creeat o combinație ideală de silicon și grafit pentru a dezvolta baterii cu o capacitate mult mai mare, dar care nu se degradează la fel de repede. Testele pe scară industrială ar trebui să înceapă în curând. Compania norvegiană Kjeller Innovation se gândește deja la strategia de marketing și comercializare.

  Desigur, trebuie să așteptăm să vedem dacă teoria reușește să bată realitatea din domeniu. Am auzit despre mai multe feluri de noi tehnologii și sperăm să vedem aceste rezultate concretizându-se în acumulatoarele pe care le încărcăm zilnic.

  Rămâne de văzut ce soluție va fi cu adevărat adusă pe piață pentru a îmbunătăți bateriile, sperăm într-o durată de viață a acumulatorului de măcar 4-5 zile cu o singură încărcare.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.